eltatv-podlupomKoalicija “Pod lupom” danas je u Prijedoru organizovala uličnu akciju, s ciljem da građane informišu na koji način se mogu prijaviti za nestranačkog posmatrača na predstojećim Opštim izborima. Prolaznicima su dijelili promotivni material.

“Cilj ulične akcije koju Koalicija ‘Pod lupom’ organizuje u gradovima BiH jeste da se punoljetni građani informišu, ali i animiraju da se prijave da budu nestranački posmatrači na Opštim izborima. Oni će, na taj načim, moći da aktivno učestvuju u izbrnom procesu i da prijave sve uočene nepravilnosti prilikom glasanja” – kaže Nataša Čavka, regionalni koordinator Koalicije “Pod lupom”.

Sam cilj ulične akcije jeste da regrutujemo posmatrače. Planirano je da imamo nekoliko hiljada nestranačkih posmatrača. Želimo da građane informišemo na koji načim mogu prijaviti nepravilnosti.

Na području regije Prijedor biće angažovano više od 300 nestranačkih posmatrača.

Zainteresovanost je iz dana u dan sve veća. Oni koji žele da budu posmatrači izbora mogu se prijaviti do 15. septembra, putem uličnih štandova, u nevladinim organizacijama u svojim gradovima ili putem broja telefona 080 05 05 05.

ELTA TV