Sloboda je u prijateljskom odmeravanju snaga drugoligaša Republike Srpske savladala starog sportskog prijatelja Omarsku sa 1:0 na teškom za igru pomoćnom terenu kompleksa stadiona „Mlakve“ u Novom Gradu.

Tako se iskupila za visok poraz (0:7) u Banjaluci od lidera Prve lige RS, ekipe Borca.

Prvi su zaprijetili izabranici trenera gostiju Milenka Vulete, koji nije mogao da računa na sve raspoložive snage u prvoj provjeri svog tima, u 17.minuti.

Branko Rosić je iskosa sa desne strane odlično tukao u bliži ugao golmana „crvenih“ Slobodana Majkića, ali je on još bolje intervenisao i izbacio loptu u korner.

Momci Ernesta Šabića više su napadali, ali tek u 37.minuti Marko Ćulibrk je sa desetak metara sa lijeve strane tukao u suprotan ugao, a lopta otišla po zemlji tik kraj stative.

Gotovo sa istog mjesta Ljuban Antonić je pokušao u 43.minuti, međutim, golman Nikola Drinić nije se dao prevariti.

U nastavku, u 53.minuti Nebojša Mrkić, koji je iz redova prvoligaša Rudar-Prijedora ove zime stigao među Novograđane, lijepo se izborio za poziciju za šut sa oko 18 metara, ali je lopta završila preko prečke.

Samo tri minuta kasnije Mrkić je sa lijeve strane lijepo pronašao Ćulibrka, koji pogađa mrežu za 1:0 i, ispostaviće se na kraju, konačan ishod meča.

Sloboda: Omarska 1:0(0:0)

Novi Grad
Pomoćni teren stadiona „Mlakve“
Gledalaca: 30
Sudija: Mladen Zorić (Novi Grad)
Strijelac: Ćulibrk u 56.minuti

SLOBODA:
Majkić, Vranešević, Tica, Am.Barjaktarević, De.Balaban, Elijazević, Kovačević, Ćulibrk, Mrkić, Antonić, Savanović
Igrali su još: Praštalo, Žujić, Mijić, Vicković, Babić, Selimović, Dubajić, Ivičić, Rajilić, Ad.Barjaktarević, Pačavra, Da.Balaban

OMARSKA:
Drinić, Višić, Anđić, D.Nišević, B.Romanić, Dejan N.Romanić, Grahovac, Gavranović, B.Rosić, Đ.Rosić, Hrvaćanin
Igrali su još: Delić, Dejan Z.Romanić, Lugonja, Ritan, Malešević

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Omarska