szs-donacija-nikolici-1Zahvaljujući donaciji Crkveno-školske opštine Gračanica u Vindzoru u Kanadi, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe iz Republike Srpske uspešno je realizovala projekat pomoći šestočlanoj porodici Nikolić iz Prijedora koju čine otac Danko i majka Snežana i njihovo četvoro djece Ognjen (13), Andrea (7), Marina (4) i Rastko (2).

Kako bi unapredili poljoprivrednu proizvodnju i egzistenciju za svoju porodicu, porodici Nikolić smo obezbedili plastenik dimenzija 20×5 metara, kompletan sistem za navodnjavanje, motokultivator sa priključcima, motornu pilu, trimer, prskalicu, kopačicu i sadilicu u ukupnoj vrednosti od 6.984 KM.

Otac porodice Danko je rodom iz sela Rakelići kod Prijedora, a majka Snežana iz Mladenovca.

Upoznali su se jednom prilikom kad je Snežana dolazila kod rođake u Prijedor, zavoljeli i odlučili da započnu zajednički život.

szs-donacija-nikolici-2Djecu se trude da odgajaju u pravoslavnom duhu i nedjeljom redovno prisustvuju liturgiji.

Kako sami kažu djeca su najveći blagoslov od Gospoda i ako Bog da biće ih još.

Najstariji Ognjen za sada jedini ide u školu i odličan je učenik, a na jesen će mu se u školi pridružiti i sestra Andrea.

Članovi porodice Nikolić upućuju zahvalnost svim donatorima Humanitarne organizacije Srbi za Srbe širom sveta, a posebno Srbima iz Vindzora u Kanadi, čijom zaslugom su dobili uslove da samostalno rade i prihoduju za svoju porodicu, a naročito za budućnost svoje dece.

Srbizasrbe.net

szs-donacija-nikolici-3 szs-donacija-nikolici-4 szs-donacija-nikolici-5