sahtovi-zimaNiske temperature u kombinaciji sa neažurnošću građana, koji nisu toplotno zaštitili svoje kućne šahtove, dovelo je do problema sa vodosnabdijevanjem u naseljima sa individualnom stambenom izgradnjom, koja su priključena na gradsku vodovodnu mrežu.

Tokom božićnih praznika, prijavljeno je na desetine kvarova na instalacijama i uređajima u šahtovima, preko kojih su individualne kuće priključene na gradsku vodovodnu mrežu, saznali smo od Dragoslava Kabića, rukovodioca Proizvodno-tehničkog sektora u prijedorskom Vodovodu.

On je rekao da su svi kvarovi otklonjeni o trošku Vodovoda, iako je zaštita kućnih vodovodnih šahtova od smrzavanja i mehaničkih oštećenja obaveza vlasnika objekata, koji su preko tih šahtova priključeni na gradsku vodovodnu mrežu.

Kabić je apelovao na građane da izvrše toplotnu izolaciju šahtova, kako u narednom periodu ne bi imali problema. On je rekao da su cjevovodi i uređaji, o čijem se održavanju brine Vodovod na vrijeme zaštićeni i nije bilo nikakvih oštećenja i problema u vodosnabdijevanju.

Tekst/video – RTV Prijedor
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com