toplana prijedorPrijedorska toplana, i ove godine, pokreće akciju otkupa duga uz pogodnosti. Akcija traje do 30. septembra

Direktor „Toplane“ LJiljana Despotović podsjeća da se korisnicima koji jednokratno uplate cjelokupan iznos glavnog duga sa stanjem na dan 31.07. ove godine, otpisuje 70 odsto iznosa obračunate i zadužene zatezne kamate.

– Korisnici koji uplate cjelokupan iznos za narednu grejnu sezonu, imaju 10 posto popusta. Isto tako, svi korisnici koji uredno isplaćuju svoje obaveze prema Toplani, imaju svaki mjesec bonus pet posto. To znači da ako do 25. tekućeg mjeseca uplate dug za prethodni mjesec, imaju pet posto popusta- pojašnjava Despotovićeva.

Zbog problema sa naplatom, ovo preduzeće se odlučilo da, prije nekoliko godina, krene sa akcijom plaćanja grijanja uz određene pogodnosti.

-Izmirivanje duga je najčešće, u zadnje vrijeme, prilikom prometovanja stanova, jer niko neće da kupi stan opterećen dugovima za režije, a Toplana je sve svoje dužnike uredno utužila za iznose dugovanja. Zadnjih godina idemo na prijedlog za izvršenje da se stavlja teret na stan, tako da kupac ne može da kupi stan koji je pod teretom dugova – kaže LJiljana Despotović.

Iz Toplane pozivaju sve korisnike usluge grijanja poslovnih prostora i stambenih jedinica da iskoriste pogodnosti Akcije otkupa duga i izmire svoje dugovanje prema ovom preduzeću na vrijeme, čime bi izbjegli utuženje i naplatu sudskim putem sa troškovima postupka.

Prijedorska Toplana zagrijava oko 300.000 metara kvadratnih prostora. Potrošači za grijanje duguju oko šest miliona maraka.

Tekst – Kozarski vjesnik
Foto – Aleksandar Drakulić