udruzenje-neven-nova-godina-4Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama „Neven“ prvi put je imalo organizovanu proslavu Nove godine za djecu koju okuplja.

Za bogatu trpezu pobrinule su se porodice Koljanić i Golemović, kojima ovo nije prvi human gest ove vrste.

– Već tradicionalno moja porodica odaber nekog da pomogne u vrijeme praznika, i ovaj put to je Udruženje „Neven“. Tu smo da se lijepo provedemo. Želim reći svim ljudima da ne moramo biti bogati, već da trebamo biti humani – rekla je Dragana Koljanić.

Ona je dodala da svake godine izaberu nekoga da im pomognu i uljepšaju predstojeće praznike, pa su tako prošle godine bili u posjeti višečlanoj porodici Savanović.

Vesna Berić, predsjednica Udruženja roditelja dejce sa posebnim potrebama „Neven“, zahvalila se na ovom gestu koji je uljepšao praznike ovoj djeci.

– Veliko hvala ovim divnim ljudima, jer dobili smo dvije pečenice, mnogo pita, kolača i sokova. Treba nam jedino dobra volja, a toga ovdje ima u izobilju – navela je Berićeva.

Sve ovo učiniće ovu proslavu Nove godine nezaboravnom za sve korisnike dnevnog centra udruženja „Neven“, za njihove porodice, ali i za ljude humanog srca koji su odlučili da dio svog novca i vremena ulože u sreću drugih ljudi.

RTV Prijedor
Foto – Z.Galić

udruzenje-neven-nova-godina-2 udruzenje-neven-nova-godina-3 udruzenje-neven-nova-godina-5 udruzenje-neven-nova-godina-1