docek-2017-sve-spremno-1U Banjaluci, Prijedoru i širom Republike Srpske sve je spremno za doček Nove 2017. godine.

Radno vrijeme apoteka, ambulanti i trgovina tokom praznika u najvećem gradu Srpske biće izmijenjeno. Radnici Hitne pomoći, vatrogasci i policajci pobrinuće se da najluđa noć protekne u najboljem redu. Zahvaljujući gradu, za novogodišnju noć biće organizovan besplatan prevoz na pojedinim autobuskim linijama od 22 do pet ujutru.
Proslava u najvećem gradu Srpske počela je dočekom dječje Nove godine.

Banjalučane, ali i brojne goste koji su već stigli u grad na Vrbasu, na Trgu Krajine večeras će zabavljati Lukijan Ivanović, Dušan Svilar, Aleksandra Radović i Tijana Dapčević. Slaviće se i u brojnim ugostiteljskim objektima, a tradicionalno u ponoć biće priređen vatromet.

Povodom novogodišnjih praznika, predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik svim građanima Srpske i svim ljudima u svijetu, bez obzira na vjeru i naciju, poželio je zdravlje i sreću u novoj 2017. godini.

docek-2017-sve-spremno-2U Semberiji nema organizovanog dočeka pa su, uprkos krizi, sva mjesta u ugostiteljskim objektima već rezervisana. Veliki broj građana će, međutim, i ovu najluđu noć dočekati u kućnoj atmosferi sa porodicom i prijateljima. Oni koji će izvan svojih domova provesti novogodišnju noć, mogu birati između brojnih restorana, hotela, diskoteka i kafića. Cijene dočeka su od 30 do 100 KM u zavisnosti od sadržaja konzumacije.

Doboj, za razliku od prethodnih godina, nije organizovao javni doček Nove godine. Obrazloženje leži u mjerama štednje koje su prisutne na svim nivoima, pa će zato Dobojlije na doček u neki od ugostitetljskih objekata ili u domaćoj kućnoj atmosferi.

Za razliku od drugih hercegovačkih opština u Trebinju je ove godine organizovan doček na otvorenom.

docek-2017-sve-spremno-3U Prijedoru i ove godine bogat sadržaj – od programa na trgu, pa do mnogobrojnih ponuda restorana i kafića. Za one koji odluče da ostanu u svom gradu, Opština Prijedor i Turistička organizacija pripremile su i doček na otvorenom uz “domaće snage”- Fantastik bend i grupa Tattoo.

Opština Srebrenica i Udruženje građana “Za Srebrenicu” organizovaće novogodišnji doček na gradskom trgu, uz bogatu tombolu, muziku uživo i besplatne tople napitke za sve prisutne.

Opština Prnjavor organizovaće na gradskom trgu novogodišnji doček gdje će, sve koji odluče da ovu noć provedu na otvorenom, zabavljati lokalni bendovi. Program počinje u 22.00 časa.

U gradskim opštinama Istočnog Sarajeva ove godine skromno obilježavanje Nove godine. U Parku Gavrila Principa u Istočnom Novom Sarajevu nastupiće grupa “Divlji kesten”, sa kojom će uz tradicionalni vatromet i besplatno kuvano vino građani dočekati Novu godinu. Na Palama, zbog niskih temperatura ni ove godine neće biti organizovan doček, kao ni u ostale četiri gradske opštine.

U Modriči i ove, kao i prethodnih godina, nema organizovanog dočeka Nove godine na gradskom trgu. Najveći broj Modričana 2017. godinu će dočekati veselo u kućnoj atmosferi u krugu porodice i sa prijateljima.

U Foči će veselo biti na Gradskom trgu uz kuvano vino, rakiju, planinski čaj i provjerenog zabavljača grupu “Paranoid”. U kafićima, restoranima i diskotekama mjesta su rezervisana.

U Zvorniku neće biti organizovanog dočeka na otvorenom. Umjesto narodnog veselja na gradskom trgu, sredstva će biti iskorišćena za pomoć najsiromašnijima.

U Derventi već godinama nema organizovanog dočeka na otvorenom. Građani Novu godinu dočekuju uglavnom u kućnoj, porodičnoj atmosferi.

U Brčkom nema organizovanog dočeka na Trgu, slaviće se u kafićima, restoranima, hotelima te u kućnoj varijanti.

Građani Višegrada ispratiće staru i dočekati Novu 2017. godinu u porodičnoj atmosferi. Kafići i diskoteke rezervisani su za mlađu populaciju. Cijene rezervacija su od 10 pa do 40 KM u zavisnosti od ugostiteljskog objekta.

U Bratuncu ni ove godine neće biti organizovanog dočeka Nove godine na gradskom trgu i uobičajeno najviše stanovnika će novogodišnju noć provesti kod kuća, a mladi će slaviti u brojnim kafićima u ovom mjestu.

U Novom Gradu organizovanog dočeka Nove godine neće biti. Novu 2017. godinu Novljani će dočekati uglavnom u krugu porodice, a mlađi u nekom od ugostiteljskih objekata.

RTRS

Povezane vijesti

PRIJEDOR: GRADONAČELNIK ĐAKOVIĆ ORGANIZOVAO PRIJEM... Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je danas organizovao prijem za sedamdesetak mališana sa Kosova i Metohije koji trenutno borave kod svojih vršn...
“POLITIČKA ČISTKA”: ČLANOVI DNS SMIJENJENI IZ SKUP... U nastavku 24. sjednice Skupštine grada Prijedora, skupštinska većina je izglasala da članovi Stalnih radnih tijela u Skupštini grada Prijedora koji d...
PRIJEDOR: PRAVE PATENTE ZA IZRADU KLOPKI ZA ŠTETOČ... Prijedorski genijalci su mladi poljoprivredni stručnjaci, koji su u ovu oblast primijenili visoku tehnologiju, kako bi izumili originalne patente za k...
NOVE NESUGLASICE U PRIJEDORSKOM SDS-U: PREDSJEDNIK... Da stvari u Srpskoj demokratskoj stranci Prijedor odavno “ne štimaju” i da postoje dvije “struje” svima je poznato. Ako je suditi prema posljednjim...
ODBORNICI TRAŽE NA UVID FISKALNE RAČUNE: SKUPŠTINA... Godišnji plan održavanja, rehabilitacije i zaštite puteva i ulica na području grada Prijedora, drugi put je povučen sa dnevnog reda sjednice Skupštine...
“NEZAVISNE” DONOSE PLAN OVOGODIŠNJIH U... Više od 25 miliona maraka trebalo bi ove godine da bude utrošeno na 21 projekat, koji, između ostalog, podrazumijevaju sanaciju, izgradnju i moderniza...
OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ NA PUTU PRIJEDOR-KOSTAJNICA ... Zbog veće količine vode na kolovozu obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Prijedor-Kostajnica, na području oštine Kostajnica, saopšteno je iz A...
VELIKA RASPRODAJA U SPORT VISION OUTLETU U PRIJEDO... Kako svakog dana rastu temperature odlučili smo da vas rashladimo padom cijena i viješću da Sport Vision kompanija organizuje veliku ljetnu rasprodaju...