docek-2017-sve-spremno-1U Banjaluci, Prijedoru i širom Republike Srpske sve je spremno za doček Nove 2017. godine.

Radno vrijeme apoteka, ambulanti i trgovina tokom praznika u najvećem gradu Srpske biće izmijenjeno. Radnici Hitne pomoći, vatrogasci i policajci pobrinuće se da najluđa noć protekne u najboljem redu. Zahvaljujući gradu, za novogodišnju noć biće organizovan besplatan prevoz na pojedinim autobuskim linijama od 22 do pet ujutru.
Proslava u najvećem gradu Srpske počela je dočekom dječje Nove godine.

Banjalučane, ali i brojne goste koji su već stigli u grad na Vrbasu, na Trgu Krajine večeras će zabavljati Lukijan Ivanović, Dušan Svilar, Aleksandra Radović i Tijana Dapčević. Slaviće se i u brojnim ugostiteljskim objektima, a tradicionalno u ponoć biće priređen vatromet.

Povodom novogodišnjih praznika, predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik svim građanima Srpske i svim ljudima u svijetu, bez obzira na vjeru i naciju, poželio je zdravlje i sreću u novoj 2017. godini.

docek-2017-sve-spremno-2U Semberiji nema organizovanog dočeka pa su, uprkos krizi, sva mjesta u ugostiteljskim objektima već rezervisana. Veliki broj građana će, međutim, i ovu najluđu noć dočekati u kućnoj atmosferi sa porodicom i prijateljima. Oni koji će izvan svojih domova provesti novogodišnju noć, mogu birati između brojnih restorana, hotela, diskoteka i kafića. Cijene dočeka su od 30 do 100 KM u zavisnosti od sadržaja konzumacije.

Doboj, za razliku od prethodnih godina, nije organizovao javni doček Nove godine. Obrazloženje leži u mjerama štednje koje su prisutne na svim nivoima, pa će zato Dobojlije na doček u neki od ugostitetljskih objekata ili u domaćoj kućnoj atmosferi.

Za razliku od drugih hercegovačkih opština u Trebinju je ove godine organizovan doček na otvorenom.

docek-2017-sve-spremno-3U Prijedoru i ove godine bogat sadržaj – od programa na trgu, pa do mnogobrojnih ponuda restorana i kafića. Za one koji odluče da ostanu u svom gradu, Opština Prijedor i Turistička organizacija pripremile su i doček na otvorenom uz “domaće snage”- Fantastik bend i grupa Tattoo.

Opština Srebrenica i Udruženje građana “Za Srebrenicu” organizovaće novogodišnji doček na gradskom trgu, uz bogatu tombolu, muziku uživo i besplatne tople napitke za sve prisutne.

Opština Prnjavor organizovaće na gradskom trgu novogodišnji doček gdje će, sve koji odluče da ovu noć provedu na otvorenom, zabavljati lokalni bendovi. Program počinje u 22.00 časa.

U gradskim opštinama Istočnog Sarajeva ove godine skromno obilježavanje Nove godine. U Parku Gavrila Principa u Istočnom Novom Sarajevu nastupiće grupa “Divlji kesten”, sa kojom će uz tradicionalni vatromet i besplatno kuvano vino građani dočekati Novu godinu. Na Palama, zbog niskih temperatura ni ove godine neće biti organizovan doček, kao ni u ostale četiri gradske opštine.

U Modriči i ove, kao i prethodnih godina, nema organizovanog dočeka Nove godine na gradskom trgu. Najveći broj Modričana 2017. godinu će dočekati veselo u kućnoj atmosferi u krugu porodice i sa prijateljima.

U Foči će veselo biti na Gradskom trgu uz kuvano vino, rakiju, planinski čaj i provjerenog zabavljača grupu “Paranoid”. U kafićima, restoranima i diskotekama mjesta su rezervisana.

U Zvorniku neće biti organizovanog dočeka na otvorenom. Umjesto narodnog veselja na gradskom trgu, sredstva će biti iskorišćena za pomoć najsiromašnijima.

U Derventi već godinama nema organizovanog dočeka na otvorenom. Građani Novu godinu dočekuju uglavnom u kućnoj, porodičnoj atmosferi.

U Brčkom nema organizovanog dočeka na Trgu, slaviće se u kafićima, restoranima, hotelima te u kućnoj varijanti.

Građani Višegrada ispratiće staru i dočekati Novu 2017. godinu u porodičnoj atmosferi. Kafići i diskoteke rezervisani su za mlađu populaciju. Cijene rezervacija su od 10 pa do 40 KM u zavisnosti od ugostiteljskog objekta.

U Bratuncu ni ove godine neće biti organizovanog dočeka Nove godine na gradskom trgu i uobičajeno najviše stanovnika će novogodišnju noć provesti kod kuća, a mladi će slaviti u brojnim kafićima u ovom mjestu.

U Novom Gradu organizovanog dočeka Nove godine neće biti. Novu 2017. godinu Novljani će dočekati uglavnom u krugu porodice, a mlađi u nekom od ugostiteljskih objekata.

RTRS