sasa stijepicU Fudbalskom klubu Rudar-Prijedor riješili su problem koji ih poduže muči, kada je riječ o prvom timu, a vezan je za nedostatak kvalitetnog napadača.

Među „rudare sa Sane“ vratio se isksuni golgeter Saša Stijepić (31), koji je posljednjih godinu dana nastupao za ekipu trećeligaša Švedske, Treleborga.

Pravo nastupa stiče u 3.kolu Prve lige Republike Srpske protiv novajlije Krupe iz Krupe na Vrbasu, koja će gostovati u Omarskoj.

-Stijepić je bio slobodan igrač, a s obzirom da smo ranije uspješno sarađivali, lako smo postigli dogovor da ponovo ponese zeleno-crni dres – rekao je šef stručnog štaba Prijedorčana Darko Nestorović.

Svojevremeno kada je Rudar-Prijedor ispao iz prvoligaške konkurencije Srpske popularni Stijepa bio je „na meti“ mnogih klubova, ali je ostao i, kao prvi strijelac, dao značajan doprinos u pohodu od drugoligaškog Zapada RS do Premijer lige BiH, ali je u elitnom rangu za sezonu i po u 32 utakmice postigao samo dva gola.

-Za Rudar-Prijedor me vežu lijepe uspomene. Nisam se nijednog momenta dvoumio i spreman sam da mu pomognem kako bi se vratio na staze uspjeha – istakao je Stijepić.

Pored Prijedorčana, sa kojima je, iščekivajući sve potrebne papire za registraciju, odradio trening u Ljubiji, Stijepić je u RS igrao još za matični Borac (Kozarska Dubica), novogradsku Slobodu, Kozaru (Gradiška) i Slobodu iz Mrkonjić Grada, a bio je i član „Naftaš Ivanića“ (Ivanić Grad) u susjednoj Hrvatskoj.

N.Đerić/A.Drakulić