atv-knezica-pljackaUpravniku pošte u Knežici, mjestašcu između Prijedora i Dubice, dan je počeo s puškom prislonjenom na potiljak. Čim je, jutros oko sedam, otključao i ušao u objekat, upala su dva maskirana razbojnika naoružana do zuba.

“Kad sam ja izvirio iza pulta, on je pušku automatsku uperio u mene i kaže ‘Ajmo ruke u vis”. Gledam ga, mislim cirkus. Iza njega izađe i drugi sa automatskom puškom. ‘Diži ruke gore, šta čekaš?!’… ja dižem. Kaže ‘Liježi dolje!’, ja legnem na stranu a on će ‘Dolje glavu ako hoćeš da preživiš!’”, prepričava Marinko Drljača.

Kasa je već bila otvorena jer je Marinko pripremao novac sa kojim će da radi. Što je bilo unutra razbojnici su uzeli i tražili još. Ali to je bio cijeli plijen – nezvanično, nekoliko stotina maraka. Pokupili su šta su našli i pobjegli.

Iako se pošta nalazi u centru Knežice, okružena kućama i stambenim zgradama, lopovima to nije predstavljalo problem. U rano jutro mogli su proći sasvim neopaženo jer je cijelo ovo područje okruženo stablima. Na sve to, imali su vremena da pobjegnu u obližnju šumu udaljenu svega desetak metara.

I ne čudi da ih niko, osim Marinka, nije vidio. Strah je počeo da radi svoje tek kad su pobjegli.

“Kad je cijev naslonjena na potiljak, morate se prepasti. Ali nije tad strah koliki je bio kad su otišli, kad se sjetim šta je moglo da bude. Ali eto, hvala Bogu, preživjelo se”, kaže Drljača.

Čim je čuo šta se desilo, iz Prijedora je stigao Marinkov šef. Kaže – samo nek’ je on dobro, a ostalo, šta je tu je.

“Formirali smo komisiju od naše radne jedinice koja je izašla na teren i utvrđuje činjenično stanje, odnosno, koliko je para otuđeno”, rekao je Zoran Rosić, direktor RJ ”Pošte Srpske” Prijedor.

Iz Tužilaštva su saopštili da su izvršili uviđaj zajedno sa dubičkim policajcima. Potraga za razbojnicima je u toku.

ATV BL