mira-krivaja-jesen-rezultat-1Na najljepši način rukometašice „Mire“ oprostile su se od svojih navijača u ovoj godini, pošto su u okviru desetog kola Premijer lige BiH savladale „Krivaju“ sa 28:22(15:10) i tako sa devet pobjeda, uz samo jedan poraz, zadržale drugo mjesto na tabeli.

Iako su gošće iz Zavidovića ostavile solidan utisak, prvi gol postigle su u 4.minuti kada su smanjile na 3:1, međutim, nisu stigle ni do jednog izjednačenja.

Prijedorčanke su zahvaljujući raspoloženim krilima Šejli Kararić i Duški Tintor, uz dobre golmane Darjanu Vukliš i Mariju Gligorević, povećavale prednost koja je u 45.minuti iznosila deset golova razlike, 25:15.

Trener Ljubica Ivetić je u dobrom dijelu drugog poluvremena ukazala povjerenje i igračicama sa klupe izuzimajući Dunju Kunovac, koja je imala temperaturu.

mira-krivaja-jesen-rezultat-2-Izuzetno teška utakmica. Nas je stigao umor još od dolaska iz Holandije. Ipak, pružamo maksimum, došle smo do vrijednih bodova. Preostaje nam još gostovanje trebinjskom Leotaru, koji ima samo dva boda i očekujem da opravdamo ulogu favorita i trijumfujemo – rekla je Ivetićeva.

U redovima rivala posebno se istakla najefikasnija igračica susreta kapiten Ernada Merdanović, iako je povoljan utisak ostavila i „pivot“ Jelena Stanković.

-Nije baš najpametnije reći očekivan poraz. Ipak, znale smo da je „Mira“ u proteklom periodu imala dosta utakmica i igrale smo na „tu kartu“ njihovog umora. Smatram da to nije bila loša rukometna predstava, da smo odigrale u granicama mogućnosti koliko nam je to protivnik dozvolio i preostaje nam da mu čestitamo na pobjedi – istakla je Merdanovićeva.

mira-krivaja-jesen-rezultat-3ŽRK Mira: ŽRK Krivaja 28:22(15:10)

Prijedor
Dvorana: Mladost
Gledalaca: 100
Sudije: Emir Dautović (Cazin) i Vejsil Beširević (Bihać)
Sedmerci: Mira 4(2), Krivaja 8(7)
Isključenja: Mira8 minuta, Krivaja 4 minuta

MIRA:
Rosić, Vukman, Bašanović 4, Kunovac, Damjanović 4, Tintor 6, Kararić 6,Ćorić, Dojčinović 1, D.Mutić 2, Vukliš-15 odbrana, Lukač 2, Sladaković 1, J.Mutić 2, Torbica, Gligorević-6 odbrana + 1 sedmerac

KRIVAJA:
Novalić, Džakmić, Kukić 1, Merdanović 9, Latifović, Selmanović 3, Mehanović 1, Mujanović-9 odbrana, Mačak 2, Drinić, Hodžić, Sekulić-6 odbrana + 1 sedmerac, Stanković 2, Bašić 4

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mira-krivaja-jesen-rezultat-4