srna-skupstina-opstine-ostra-luka-1U Oštroj Luci danas je održana konstitutivna sjednica Skupštine opštine Oštra Luka.

Skupštinsku većinu čine po četiri odbornika SNSD-a i DNS-a, te jedan odbornik Socijalističke partije, a, osim njih, u radu lokalnog parlamenta učestvuju PDP sa dva odbornika, SDS, radikali i Jedinstvena napredna stranka sa po jednim i drugi od dva odbornika SP-a koji nije želio biti dio većine.

Za predsjednika Skupštine opštine izabran je LJubomir Trkulja iz SNSD-a, a dužnost potpredsjednika Skupštine opštine obavljaće Dragan Plavšić iz SP-a.

Prema koalicionom dogovoru SNSD-a i DNS-a, dužnost predsjednika Skupštine opštine Oštra Luka dvije godine obavljaće predstavnik SNSD-a, a dvije godine predstavnik DNS-a.

srna-skupstina-opstine-ostra-luka-2Na dužnost zamjenika načelnika izabran je Dragan Mastikosa iz SNSD-a, a za vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine Oštra Luka Milan Domazet.

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar rekao je da su današnjom konstitutivnom sjednicom stvoreni uslovi za donošenje bitnih odluka iz nadležnosti ovog tijela.

“U decembru ćemo razmatrati rebalans ovogodišnjeg budžeta, kao i prijedlog budžeta za 2017. godinu, što nam i jeste prioritet rada do kraja godine. Očekujem kvalitetan rad Skupštine opštine Oštra Luka s ciljem boljeg života i rješavanja problema u ovoj opštini”, rekao je Stanar novinarima u Oštroj Luci.

On je ranije najavio da stanovnici Oštre Luke u naredne četiri godine mogu očekivati nastavak stabilizacije stanja u ovoj opštini, da će oštrica djelovanja biti usmjerena na razvoj poljoprivrede i da će podsticaji za tu namjenu biti udvostručeni.

U planu su razvoj lokalne putne infrastrukture i proširenje ulične rasvjete, pomoć borcima, ratnim vojnim invalidima, penzionerima, učenicima i studentima.

SRNA