prijedor-krajina-jesen-izvjestaj-1Uoči utakmice rukometaša Prijedora, koji poslije tri „vezana“ poraza u prvenstvu Premijer lige BiH, u srijedu u 10. kolu dočekuju mostarski Zrinjski (dvorana Mladost, 19.30 časova) trener Saša Babić otjerao je sa treninga Srđana Savića.

Ipak, iskusni lijevi bek „skidaće se“ i biti u sastavu protiv „plemića“.

-Neke norme u sportu, kao i životu moraju se poštovati. Savić je u Maglaju zbog priče sa sudijama dobio tri isključenja. A imali smo velikih problema, jer zbog povrede nije mogao da nastupi Mihailo Stošljević. Nije Prijedor ničija prćija, ipak, sujetan nisam, samo dobronamjeran. Da ukažem da tako neke stvari ne mogu, jer za nas je svaka utakmica bitna u do kraja neizvjesnoj borbi za opstanak – naglasio je Babić.

Ovim potezom pokazao je iskusni stručnjak svoju veličinu.

prijedor-bosna-sarajevo-jesen-1Ne želeći da javno otkriva previše stvari vezanih za raniji period, želi od svakog od svojih izabranika da izvuče maksimum.

U klubu sa imenom grada na Sani u ovom trenutku potrebna je potpuna mobilnost.

Savić svakako mora da bude jedan od najvećih aduta, dokazao je to svojim igrama i golovima, prvi je strijelac.

-Svakako da Saviću želim sve najbolje. Za njegovo dobro je i ono što se desilo, svi zajendo moramo da izvučemo određene pouke. Dolazi nam u goste odlična ekipa Zrinjskog, svaka neozbiljnost i nedisciplina u igri mogli bi nas skupo koštati. Nadam da će svi igrači biti toga svjesni i da će u ovom važnom okršaju dati sve od sebe da osvojimo tri boda i obradujemo naše vjerne navijače – s optimizmom je zaključio Babić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com