nezavisne-zabijelile-planine-meteoalarm-za-prijedor-i-banjalukuNa Vlašiću i Igmanu, radnici i mještani dočakali su prvi snijeg sa radošću i nadaju se dobroj zimskoj sezoni, javljaju agencije. Za sada nema podataka o visini snežnog pokrivača.

Meteorolozi najavljuju da će snijeg prestati da pada u popodnevnim satima.

Prema pregnozama meteorologa u BiH, snježne padavine se očekuje do podneva na svim planinama, a temperature će do noći pasti i do pet stepeni ispod nule.

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme s kišom. Očekuje se između 10 i 25 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i do 35 litara. Prijepodne na planinama kiša će preći u snijeg, koji je već pao na Vlašiću. Od sredine dana prestanak padavina u sjevernim područjima i poslijepodne postepeno smanjenje oblačnosti sa sjevera zemlje.

Zbog obilne kiše izdat je žuti meteoalarm za područje Prijedora i Banje Luke.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine. Prijepodne južnog i jugozapadnog smjera, a poslijepodne vjetar u skretanju na sjeveroistočni smjer. Najviša dnevna temperatura većinom između 5 i 10, na jugu zemlje od 13 do 18 stepeni.

U Sarajevu će danas biti oblačno s kišom. Najviša dnevna temperatura oko 9 stepeni. Temperature vazduha u 7.00 sati: Bjelašnica 2 stepena, Sokolac 4, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Tuzla i Zenica 5, Bugojno, Ivan-sedlo, Jajce, Sanski Most i Srebrenica 6, Bihać, Bijeljina, Drvar, Kupres, Prijedor i Zvornik 7, Sarajevo 8, Goražde 9, Livno 10, Trebinje 11, Mostar i Stolac 12 i Neum 17.

Narednih dana promjenljivo vrijeme, jako naoblačenje u utorak

U Republici Srpskoj narednih dana biće prohladno vrijeme, uz smjenjivanje sunčanih i kišnih perioda, dok se obilnije padavine očekuju u utorak,8. novembra, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu. Sutra će biti prohladno, sa sunčanim intervalima.

“Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od minus jedan do četiri stepena Celzijusova, a najviša dnevna od šest do 11 stepeni, na jugu oko 16 stepeni”, naveo je dežurni meteorolog Igor Kovačić.

U subotu, 5. novembra, tokom dana se očekuje promjenljivo i malo toplije vrijeme, sa sunčanim periodima i kišom, povremeno. Najviša dnevna temperatura biće 15 stepeni, a na jugu i sjeveroistoku do 17 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 6. novembra, očekuje se promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme, mjestimično sa kišom. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 14 do 19 stepeni.

Najviša dnevna temperatura u ponedjeljak, 7. novembra, iznosiće od 12 do 17 stepeni Celzijusovih, a preovladavaće pretežno suvo vrijeme, dok će u utorak, 8. novembra, doći do jačeg naoblačenja sa obilnijim padavinama, posebno na jugu.

Meteorolozi predviđaju slično vrijeme i za srijedu, 9. novembar, uz postepeno zahlađenje.

U četvrtak, 10. novembra, biće hladno, uz slab snijeg na planinama.

Nezavisne novine