ndcpd-turnir kozarusaOmladinski fudbalski klub „Mrakovica” iz Kozaruše, uz podršku Nansen dijalog centra (NDC) Prijedor, organizovao je dvodnevni Memorijalni fudbalski turnir „Kozaruša 2014”.

Prvog dana Turnira, učestvovalo je osam fudbalskih timova.

Zanimljiva je bila utakmica djevojaka u kojoj je Ženski nogometni klub „Kamengrad”, rezultatom 3:2, pobijedio ekipu „Fudbalska sportska asocijacija Braća Đurovski” Prijedor.

Kadeti „Rudara” iz Kamengrada, visokim rezultatom 8:1, porazili su OFK „Mrakovica”.

Kod pionira, do 11 godina, susret dvije ekipe „Mrakovice” završen je rezultatom 2:2, a bolji u izvođenju penala bili su momci iz prve ekipe.

Meč pionira do 14 godina između „Rudara” iz Kamengrada i OFK „Mrakovice”, okončan je rezultatom 3:2 za „Kamengrad”.

Drugog dana održan je turnir seniora, a nastupile su ekipe „Potkozarsko polje” Danijela Mujkanovića, Mesnica „Deni Kozarac-Zenica”, „Ljubija”, „Kozaruša” i „Mrakovica.

Igrao je svako sa svakim.

U desetom susretu, sastale su se ekipe Mesnica „Deni” i „Ljubija”. Kod rezultata 0:2 za „Ljubiju”, direktor turnira Rifet Blažević i Upravni odbor OFK „Mrakovice” smatrali su da je ovaj meč namješten te je turnir prekinut.

Nagradni fond otišao je u kasu Kluba.

Ovoj manifestaciji prisustvovalo je oko 50 predstavnika mjesnih zajednica Prijedora i dijaspore. Koordinator ove aktivnosti bio je Branko Končar, predstavnik OFK „Mrakovica” Kozaruša. Klubu domaćinu i agilnim članovima Nansen dijalog centra Prijedor, upućene su pohvale na dobroj organizaciji Manifestacije.

NDC Prijedor – RTV Prijedor