kk prijedor-prvak rs (8)Košarkaši Prijedora, ovogodišnji šampioni Prve lige Republike Srpske, koji spletom okolnosti neće nastupiti u elitnom bh.takmičenju, pripremaju se za novu sezonu u dosadašnjem ranggu.

-Zbog situacije u kojoj smo se našli proteklih mjeseci, euforije, neizvjesnosti i na kraju razočarenja zbog neigranja u Premijer ligi, kasno smo počeli sa pripremama. Došli smo u situaciju da moramo stvari rješavati u hodu, uostalom, to je nažalost uobičajena rutina, poznata i od ranije. U našem timu je bilo turbulentno, uz dosta promjena – priča provjereni trener Prijedorčana Danilo Palalić.

Muški klub „kraljice igara“ sa imenom grada na Sani napustili su nosioci iz prošle sezone, Mihajlo Zvonar, Filip Marčetić, Dejan Zlokapa te Davor Radivojac i Siniša Brajić.

-Ostale momke smo uspjeli zadržati, a doveli smo igrače za koje smatram da mogu da iznesu taj teret i da su prije svega karakterni ljudi i dobri košarkaši. Iz Kozare (Gradiška) došli su Nemanja Bilanović, koji je već u sezoni 2014/15 nosio des Prijedora, te Igor Damjanović, iskusan igrač koji će nam sigurno donijeti dosta toga dobrog, kao i Nemanja Tomić iz banjalučkog Studenta – kaže Palalić.

kk prijedor-prvak rs (1)Veoma je bitno što je nastavljena saradnja sa Nenadom Jovičićem i Goranom Bogićevićem, kao i sa Srđanom Stakićem, Draganom Vukovićem, Bojanom Majkićem i Milenkom Romanićem.

-Mlade snage polako nadolaze. I trebaće dosta strpljenja, rada i vremena da se to sve uklopi u jednu cjelinu. Izuzetno će biti teško ali ja sam po prirodi optimista i borac tako da ću pokušati da prenesem to i na svoje igrače koji moraju da znaju da nijedan trud nije uzaludan, iako su u današnje vrijeme pravda i nagrada spora ali će kad-tad doći – naglašava Palalić.

Odigran je i kontrolni susret u Banjaluci, gdje im je domaćin bio stari znanac Borac, koji ima dobru ekipu.

Po mišljenu stratega Prijedorčana, s obzirom da im je ovo bila prva prijateljska utakmica odigrali su dobro i uz poraz od šest poena razlike.

Rival je prvi krenuo sa pripremama, ima korekten sastav i u ovom momentu je spremniji.

-Želio bi da pozovem ljude dobre volje i istinske ljubitelje igre pod obručima i navijače da se ne odriču kosarke, mi ćemo se boriti na svakoj utakmici i dati svoj maksimum, jer drugačije ne znamo. Svima nam je žao što nismo odigrali sezonu u najvišem stepenu nadmetanja. To najmanje naša krivica, i molim ljude da to shvate i pruže nam podršku od početka prvenstva. Košarka će biti jedan od sportova sa prioritetom, prije ili kasnije – zaključio je Danilo Palalić.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com