rudar-prijedor-sloboda-mg-rezultat-7Podmlađeni tim Rudar-Prijedora imaće u osmini finala Kupa Republike Srpske pravo iskušenje na gostovanju u Krupi na Vrbasu domaćoj Krupi koja je, kao novajlija u Premijer ligi BiH, pravi hit elitnog takmičenja.

Doduše za sada su i „rudari sa Sane“ u Prvoj ligi Republike Srpske nadmašili sva očekivanja, a zanimljivo je da su u posljednjim zvaničnim okršajima ovih rivala, prošle godine u finalu Kupa RS, kada su Prijedorčani bili uspješniji, igrali samo Bojan Burazor, Stefan Gavranović i Nebojša Mrkić, što dovoljno kazuje kakve su promjene imali u igračkom kadru.

-Nama je najbitnije da ostanemo u kontinuitetu dobrih igara. Daćemo šansu i momcima koji su imali manju minutažu da vidimo kako se u ovom momentu možemo nositi sa premijerligašem, gdje smo i šta trebamo ispravljati. Uvjeren sam da će moji igrači protiv kvalitetnog protivnika imati motiva da se predstave u najboljem mogućem izdanju, poštujući kao i do sada prevashodni cilj da imaju odgovoran odnos prema grbu i dresu kluba čije boje brane – naglasio je šef strućnog štaba Zlatko Jelisavac.

Njemu će ovo biti jubilarni 50.meč na klupi Prijedorčana, računajći i zvanične i nezvanične utakmice.

Protekli prvenstveni susret protiv mrkonjićke Slobode u kojoj je ostvaren ubjedljiv trijumf (4:0) nije do kraja izdržao Rastko Rokvić, pošto je osjetio bol u „zadnjoj loži“.

Milan Šakić je zaradio treći žuti karton, pa ga neće biti u sastavu na narednom gostovanju dobojskoj Slogi.

Postoji mogućnost da prvi put ove sezone zaigra Aleksandar Majdanac, ovoljetošnje pojačanje iz gradiške Kozare, koji je dugo bio povrijeđen, a potom se uključio u trenažni proces.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com