dns-izbori-2016-pavicPredsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je večeras da je izuzetno zadovoljan izbornim rezultatom, jer je DNS ostvario rast od 30 odsto.

“Bez obzira koji konačni rezultat bude, činjenica je da se desilo ono što smo predviđali, a to je da DNS iz izbora u izbore dobija sve više glasova, jer je naša politika – politika tolerancije, razgovora i konsenzusa”, rekao je Pavić u sjedištu Izbornog štaba DNS-a u Prijedoru.

On je dodao da je DNS, prema dosadašnjim rezultatima koje ima stranka, dobio četiri načelnička mjesta i jedno gradonačelničko.

“Zadovoljni smo jer smo ostvarili rast od 30 odsto. Nema većeg priznanja od onog koje je došlo od građana davanjem glasa na izborima”, rekao je Pavić.

dns-prijedor-djakovic-izborna-pobjeda-8On je izrazio zadovoljstvo rezultatima koje je postigla koalicija SNSD-DNS-SP i što su, kako kaže, ostvarene izborne pobjede u još nekim opštinama.

“To je pokazalo da građani hoće politiku koju smo vodili, ne samo na lokalnom, već i na republičkom nivou. Zahvaljujući snazi koju smo dobili na ovim izborima moramo krenuti sa izvršavanjem onoga što smo čuli od građana i ono što smo građanima obećali i predvidjeli našim programima”, rekao je Pavić.

Prema podacima koje ima izborni štab DNS-a, kandidat za gradonačelnika ispred DNS-a Milenko Đakvoić osvojio je 20.039 glasova, a njegov protikandidat iz SDS-a Dušan Berić 12.385 glasova.

Na prošlim lokalnim izborima 2012. godine, u Prijedoru je ubjedljivu pobjedu osvojio Marko Pavić iz DNS-a sa 50,28 odsto glasova, dok su njegovi protivkandidati Drago Tadić iz SNSD-a i Borislav Bojić iz SDS-a osvojili 29,69 odsto, odnosno 20,03 odsto.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

dns-prijedor-djakovic-izborna-pobjeda-9