gradonacelnik-prijedora-marko-pavic-1Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić saopštio je danas da je iznenađen postupkom ministra spoljne trgovine i ekonomski odnosa u Savjetu ministara BiH Mirka Šarovića koji je za danas najavio sastanak sa privrednicima prijedorske regije, a da o tome nije obavijestio nadležne službe i organizacije u Prijedoru.

“O ovom sastanku nije obaviještena Agencija za lokalni ekonomski razvoj grada Prijedora ‘PREDA-PD’ koja je u toku svih projekata koji se vode na ovoj regiji, a nije obaviješteno ni Odjeljenje za privredu i poljoprivredu grada Prijedora niti Gradska uprava Prijedor, iako mu to ne stavljamo na teret jer on odlučuje s kim će komunicirati, a s kim neće”, naglasio je Pavić.

Gradonačelnik je upitao o čemu ministar Šarović može razgovarati sa privrednicima kad ne poznaje Strategiju razvoja grada Prijedora koju su ti isti privrednici usvojili, a prije svega ne poznaje stepen dostignute realizacije Strategije u pojedinim oblastima koje se putem Privrednog savjeta i drugih institucija redovno usaglašavaju.

“Jedino nam ostaje da zaključimo da je ovo stranački skup SDS-a i mi ga tako i tretiramo i ako SDS-u on može donijeti koristi, nemamo ništa protiv, ali smatramo da je, što se tiče privrednika, ovaj skup čista politička obmana”, navodi se u saopštenju gradonačelnika Prijedora.

Šarović se sastao danas sa privrednicima iz prijedorske regije, a tema susreta bila je privredni razvoj Prijedora i regije.

Tekst – SRNA
Foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com