rtrs-novi-krov-nad-glavomU Prijedoru su danas predstavnici Gradske uprave i Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske potpisali ugovore o stambenom zbrinjavanju pet korisnika.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković pojasnio je da je riječ o programu stambenog zbrinjavanja i programu OPEK iz međunarodnog fonda za stambeno zbrinjavanje.

“Ovdje će biti pet porodica stambeno riješeno, biće izvršena rekonstrukcija i izgradnja jednog objekta. Riječ je o četiri izbjegličke i jednoj povratničkoj porodici. Prva tri projekta koštaće oko 120.000 KM, a druga dva oko 70.000 KM”, naveo je Đaković.

On je najavio da radovi kreću za deset do 15 dana i da će porodice dobiti uslovne objekte za život.

srna-novi-krov-nad-glavom“To me izuzetno raduje, jer grad Prijedor se zaista trudi da pomogne svim svojim stanovnicima, bez obzira iz koje situacije problem potiče. Ministarstvo /za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske/ plaća rekonstrukciju i izgradnju, a grad infrastrukturu, od vode i kanalizacije do pristupnih puteva”, dodao je Đaković.

Jedna od korisnica je Milena Vujanić, izbjeglica iz Knina. “Radujem se što ću dobiti kuću. Puno mi ovo znači nakon 21 godine preseljavanja. Moja kuća je srušena, imovina uništena, moja braća su se htjela vratiti, nisu mogli, nama povratka nema”, kaže Vujanićeva.

SRNA