adelisa-dobro jutro komsija 3 (1)Samo najkvalitetnije pjevačice su svojevremeno imale priliku zaigrati u nekim od filmova, pa su tako glumačku rolu dobijale Subhija Šehović, Branka Sovrlić, Zorica Brunclik, Lepa Brena, Dragana Mirković, Snežana Savić…

To je, ovih dana, pošlo za rukom i lijepoj Adelisi Hodžić koja se pokazala kao odlična glumica.

Naime, za potrebe domaćeg filma “Dobro jutro komšija” koji je sniman u Prijedoru Adelisa je angažirana kako bi glumila, a šta drugo, nego pjevačicu.

U njemu je zapjevala sevdalinku “Srdo moja more ne srdi se na me” uz pratnju tamburaša, te i ovaj put pokazala da je rođena za scenu, ali i za daske koje život znače.

adelisa-dobro jutro komsija 3 (2)I sama kaže da je sve proteklo fenomenalno te da se nada da ovo nije njena prva i zadnja uloga. Sve je to dio šoubiza, tako da se, priznaje, vrlo lako može pronaći i u glumačkim vodama.

– Pa i pjevanje je jedan vid glume, iznošiš emocije, glumiš… Stvarno sam prezadovoljna kako je sve teklo i drago mi je što sam baš ja izabrana da zapjevam u ovom filmu – kratko je rekla Adelisa.

Između ostalih, u ovom filmu reditelja Mladena Marijanovića, glume Aleksandar Stojković Pixi, Mirela Predojević, Željko Kasap, Dean Batoz, Ivana Novaković… Scenarij za “Dobro jutro komšija” potpisuje Pero Špadić.

Express magazin

adelisa-dobro jutro komsija 3 (4) adelisa-dobro jutro komsija 3 (3)