kup grada-kozara-fsa (3)Prijateljski susret u Donjim Orlovcima donio je otvorenu igru oba rivala, a kvalitet i iskustvo su, ipak, bili na strani izabranika Nenada Bašića koji su zasluženo slavili – Kozara: FSA Prijedor 3:6(1:4).

Međutim, član Četvrte lige FSP Prijedor, krenuvši na vrijeme sa pripremama, za razliku od prethodne sezone kada je bez ijedne provjere ušao u prvenstvo, prvi je zaprijetio.

Već u 2.minuti Rajko Volaš je iz slobodnog udarca pogodio prečku. Revanširao mu se dvije minuta kasnije na suprotnoj strani povratnik u redove regionalnog ligaša Miloš Stević, „uzdrmavši“ stativu.

Seriju od devet golova otvorio je stameni „štoper“ Darko Čačić, kada je glavom kraj protivničkog čuvara mreže Zorana Vranješa iz „peterca“ pogodio cilj, a ubrzo potom isprobao i šut iz daljine.

Imali su domaći peh da i njihovo veliko pojačanje Slobodan Vujičić zatrese sopstvenu mrežu, ali im je nadu da mogu ostvariti više u nastavku svojim drugim pogotkom vratio Bojan Đujić.

Kod 3:4 Dušan Karajica je u 69.minutu loptu poslao u prečku. Uz to, našao se sam pred predsjednikom prijedorskog kluba, Aleksandrom Savićem, koji se u odsustvu dvojice golmana, kao veteran našao među stativama, i sjanom intervencijom spriječio izjednačenje.

U ulozi sudije Miomir Kesić, koji će zajedno sa Zoranom Pecaljom, sačinjavati stručni tandem Orlovčana, dosudio je opravdano za rivala penal, koji je rutinski u pogodak pretvorio Vedran Kušmić, da bi tačku na trijumf FSA Prijedor stavio rastrčani Mirnes Karupović.

Istakao se sa dve odlične itnervencije i mladi golman domaćih Nemanja Krsmanović, (1998.godište).

Za pohvalu je gest FSA Prijedor, koji su predsjedniku Kozare, Radivoju Zmijanjcu, pri dolasku na dar poklonili fudbalsku loptu.

Kozara: FSA Prijedor 3:6(1:4)

Donji Orlovci
Stadion FK Kozara
Gledalaca: 50
Sudija: Milomir Kesić (Donji Orlovci)
Strijelci: Đujić u 28. i 78. i Karajica u 46. za Kozaru, a Čačić u 7., Vujičić (autogol) u 13., Stević u 25., Rudak u 34., Kušmić (iz jedanaesterca) u 79. i Karupović u 84.minuti za FSA Prijedor

KOZARA:
Vranješ, Popadić, Vujičić, Kecman, Kesić, Zolak, Vučković, Pecalj, Volaš, Đujić, Karajica
Igrali su još: Krsmanović, Mihajlović, Rodić, Ribić, Majkić

FSA PRIJEDOR:
Savić, Rečević, Kotaran, Čačić, Čulić, Torbica, Došenović, Bujić, Rudak, Karupović, Stević
Igrali su još: Kušmić i Bilaković

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com