zajednicki put-skola liderstva-diplome (1)Dodjelom diloma polaznicima “Škole liderstva” danas je u Prijedoru završena druga generacija jedinstvene obuke mladih u organizaciji Fondacije “Zajednički put”.

Koordinator “Škole liderstva” Adnan Ramić rekao je da je 35 polaznika odabranih putem javnog konkursa među više od 80 kandidata u proteklih šest mjeseci imalo priliku upoznati omladinski aktivizam, ali i naučiti mnoge stvari koje će im biti korisne u životu.

“Osam najboljih među njima imalo je priliku da boravi u italijanskom gradu Trentu u sedmodnevnom kampu organizovanom u povodu stogodišnjice Prvog svjetskog rata gdje su na najbolji mogući način ovi mladi ambasadori Prijedora predstavili svoj grad”, rekao je Ramić novinarima u Prijedoru.

zajednicki put-skola liderstva-diplome (2)On je naveo da se “Škola liderstva” sastoji iz dva dijela koji traju po tri mjeseca – edukativnog u šest komponenti i dijela posvećenog sticanju i razvoju prakse.

“Projekat `Škola liderstva` nastavljamo raditi i iduće godine”, najavio je Ramić.

Predsjednik Fondacije Semira Hofman rekla je da se, za razliku od mnogih nevladinih organizacija, u “Zajedničkom putu” svaki projekat radi tačno onako kako je napisan, a najčešće i za 50 odsto više od onoga što je planirano.

“Mladi su odradili fantastičan posao. Ponosim se omladinom ovog grada i okoline. Postigli smo rezultate bolje nego što smo očekivali, ali uvijek se može i bolje. Mi smo prezadovoljni”, navela je Hofman.

Ona je kazala da nakon gotovo dvije godine iskustva u civilnom sektoru u Prijedoru opšta ocjena da ja nevladin sektor razjedinjen i usitnjen i da je to najveća prepreka njegovom razvoju.

zajednicki put-skola liderstva-diplome (3)“Ima dosta manjih organizacija koje se bave manjim projektima. Pozivam ih da nam se pridruže, da napravimo veliku fondaciju koja će raditi velike proejkte, da budemo još produktivniji i da imamo uspjeha i izvan naših granica”, poručila je Hofman.

Partneri projekta su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, grad Prijedor, Javna ustanova Centar „Sunce“ Prijedor, Ugostiteljsko-ekonomska škola Prijedor, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Republike Srpske, CISO centri pri Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske i drugi.

SRNA