festina-slovacka-evropsko prvenstvo (12)Osamnaestogodišnja Prijedorčanka Aleksandra Kutlača, članica Mažoret kluba „Festina“ iz našeg grada, osvojila je 19.mjesto na 13.Evropskom mažoret prvenstvu koje je od 7. do 10. jula održano u gradu Puchov u Slovačkoj.

Kutlača je nastupila u kategoriji seniorki u disciplini solo štap u konkurenciji takmičarki iz Češke, Mađarske, Hrvatske, Slovačke, Italije, Poljske i BiH.

-Aleksandrina 19.pozicija u jakoj seniorskoj konkurenciji je odličan rezultat. Prezadovoljna sam njenim, kao i nastupom mlade Sare Marčetić koja je bila 22. kod juniorki. U BiH se u mažoret ples ne ulaže mnogo za razliku od drugih država gdje postoje brojni klubovi ali i duga tradicija. Ako posmatramo sa te pozicije, naši rezultati još više dobijaju na značaju – rekla je Senka Spasojević, osnivač i trener „Festine“.

Ona je istakla da su mlade Prijedorčanke na najbolji mogući način reprezentovale svoj klub, grad, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.

festina-slovacka-evropsko prvenstvo (15)Nju posebno raduje što ima sve više djevojčica koje vježbaju u Mažoret klubu „Festina“ i mažoret sekciji OŠ „Branko Ćopić“ Prijedor.

-Često nastupamo u našem gradu na brojnim manifestacijama što posebno raduje male mažoretkinje jer na taj način mogu da predstave sve ono što su naučile na treninzima – istakla je Saška, buduća maturantkinja Mašinske škole iz Prijedora.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Mažoret klub „Festina“ Prijedor

festina-slovacka-evropsko prvenstvo (14)