platna karticaViše od 90 privrednih društava, u čijim prodajnim objektima će građani koji su pretrpjeli štetu tokom majskih poplava u RS moći kupiti robu za platne kartice, do petka je potpisalo ugovor sa nadležnim u Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

U RS je u toku podjela platnih kartica u iznosu od 5.000 KM, kao vid nadoknade za stanovništvo koje je u majskim poplavama imalo poplavljene stambene objekte.

Iz Privredne komore RS pojašnjavaju da se na spisku onih koji su danas potpisali ugovore nalaze privredna društva koja se bave proizvodnjom i/ili prometom građevinskog materijala i materijala za instalacije, namještaja i tehničkih uređaja u domaćinstvu, kao i druge robe sa utvrđenog spiska robe i usluga koje se mogu kupiti elektronskom platnom katicom.

Potpisivanje ugovora između privrednih društava i Fonda solidarnosti RS, kojima su definisana prava i obaveze obje strane u ovom procesu, organizovano je u područnim privrednim komorama (Banjaluka, Doboj i Bijeljina), u zavisnosti od područja na kojima je sjedište kompanije.

Sa područja grada Prijedora na spisku se nalazi 12 preduzeća i to: Brass Komerc d.o.o. Banjaluka s poslovnom jedinicom Omarska, Grossist d.o.o. Prijedor, Inving Invest Inženjering d.o.o. Prijedor, Јavor d.o.o. Prijedor, Komunalne usluge a.d. Prijedor, Krejić d.o.o. Prijedor, TKT d.o.o. Prijedor, Unijat-M d.o.o. Prijedor, Vokel d.o.o. Vinjani – Posušje PЈ Prijedor, Auto Žuti d.o.o. Prijedor, Prospekt d.o.o. Prijedor i Vodovod a.d. Prijedor.

RTRS