podjela kartica tukovi (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić uručio je danas prve platne kratice mještanima prijedorskog naselja Tukovi pogođenima majskim poplavama.

“Treći dan ide podjela kartica u Prijedoru. Građani su zainteresovani, mjesta gdje se dijele kartice su puna i svi žele što prije do svojih kartica kako bi mogli otklanjati štetu u svojim kućama i stanovima”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je bitno reći da se ne može iznosima sa kartica namiriti sva šteta, ali da su građani zadovoljni da dobiju dio novca i stvore minimalne uslove za život.

“Mi ćemo nastaviti sa podjelom kartica i sa manjim iznosima jer smo praktično unijeli sve podatke i procijenili štete kod svih građana. Možda negdje ima i nezadovoljstva, ali mi smo spremni tamo da se komisijski provjeri, iako mislim da je uglavnom šteta onolika kolika je procijenjena”, istakao je Pavić.

podjela kartica tukovi (2)On je dodao da se kartice dijele onim tempom kojim ih grad dobija od Vlade, da će podjela biti gotovo svakodnevna i da neće vremenski dugo trajati.

“Proizvođač kartica ne može odjednom izdati sve kartice nego dnevno proizvodi određen broj kartica. Trebalo bi da od ponedjeljka, 14. jula, budu operativne”, kazao je Pavić, najavljujući da se podaci o iznosima procijenjenih šteta mogu naći na Vladinom sajtu http://regsteta.vladars.net/, a da će u dogledno vrijeme biti dostupni i na sajtu grada.

Mještanka Tukova Mirjana Babić rekla je da joj je šteta od poplave ogromna, da živi u sedmočlanom domaćisntvu i da će od novčane pomoći koju je danas dobila najprije kupiti laminate, frižider i ležaj.

“Nemamo na šta leći. Moja penzija je 160 KM. Sin i snaha su nezaposleni, jedno dijete sa posebnim potrebama, jedno u srednjoj školi i jedno od šest godina koje na jesen polazi školu”, rekla je Babić.

U Prijedoru je u maju poplavljeno 4.900 objekata, među kojima nešto više od 2.000 stambenih koji imaju pravo na naknadu štete iz Fonda solidarnosti Republike Srpske.

SRNA
podjela kartica tukovi (5) podjela kartica tukovi (4)