rudar prijedor-pocetak priprema 2014-15Prozivkom igrača koju je obavio trener Darko Nestorović i prvim treningom, zvanično su počele pripreme fudbalera Rudar-Prijedora za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske.

„Napravili smo radni sastanak kome je prisustvovalo 18 fudbalera i odmah krećemo sa treninzima. Kao što sam i najavljivao, a Uprava kluba pružila podršku, radi se uglavnom o igračima iz Prijedora i okolnih mjesta. Priključili smo petoricu mladića iz podmlatka, neke igrače vratili smo iz drugih klubova“, rekao je Nestorović i dodao da će se još dovesti samo kvalitetni igrači na pozicijama koje su deficitarne.

„Radićemo suprotno od onoga što je do sada bilo a to je 20 igrača sa strane i pet domaćih. Sada će biti dvadesetak fudbalera sa područja Prijedorske regije i 5-6 sa strane. Mišljenja sam da sve ekipe jedino sa takvom politikom mogu opstajati i biti pravi kolektivi“, istakao je trener Rudar-Prijedora.

Planirano je da se prvih nekoliko dana pripreme odvijaju na Gradskom stadionu u našem gradu, a potom i desetak dana na Mrakovici, ukoliko teren na Benkovcu bude upotrebljiv. Rezervna solucija je igralište u Ljubiji pošto glavni teren na Gradskom stadionu očekuje rekonstrukcija.

U stručnom štabu se osim Nestorovića nalaze njegovi pomoćnici Nedžad Žerić i Srđan Marjanović i trener golmana Perica Topić.

„Za sada su od pojačanja stigli Aleksandar Đokić koji igra zadnjeg veznog a nosio je dres Podrinja iz Janje i Siniša Radoja, bivši igrač Slobode iz Mrkonjić Grada koji igra na poziciji desnog ofanzivnog veznog igrača. Planiramo u narednim danima sigurno dovesti još jednog kvalitetnog napadača, pravog strijelca, kao i da vratimo još nekoliko igrača sa prijedorske regije koji igraju u drugim klubovima“, rekao je Nestorović.

Ispred rukovodstva kluba, igračima se obratio potpredsjednik Upravnog odbora Predrag Šorga.

„Nemate imperativ ekspresnog povratka u Premijer ligu jer ove sezone mijenjamo klupski pravac i više se okrećemo domaćim snagama. Uprava će se truditi da vam obezbijedi dobre uslove za trening i utakmice, a na vama je da pružite sve od sebe za ovaj klub. Ukoliko se tokom sezone ukaže prilika za povratak u društvo najboljih, nadam se da ćemo je zajednički znati iskoristiti“, rekao je Šorga.

Na prozivci su bili sljedeći igrači: Borislav Mikić, Vedran Kantar, Dragoslav Stakić, Nemanja Pekija, Nebojša Šodić, Borislav Topić, Neven Adžić, Igor Mirković, Rastko Rokvić, Saša Pušac, Siniša Saničanin, Emir Kukavica, Nemanja Marić, Ajdin Redžić, Aleksandar Đokić i Siniša Radoja te golmani Dalibor Kozić i Nemanja Petrović.