gradska upravaGrad Prijedor raspisao je javni poziv studentima i učenicima srednjih škola da do 28. marta podnesu molbu za jednokratnu materijalnu pomoć za šta je u gradskom budžetu za ovu godinu predviđeno 40.000 KM.

Uz molbu je potrebno priložiti potvrdu o redovnom upisu 2013/14. godine, kućnu listu, uvjerenje o prosječnim primanjima za prošlu godinu za zaposlene članove domaćinstva, uvjerenje Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske za nezaposlene članove domaćinstva, uvjerenje Centra za socijalni rad o ostvarivanju prava iz socijalne zaštite, rješenje o starateljstvu za samohrane roditelje i medicinsku dokumentaciju za teže oboljelog člana domaćinstva.

Popunjen obrazac, koji se može naći na sajtu www.prijedorgrad.org i na Info-pultu gradske uprave, zajedno sa traženim prilozima treba dostaviti na adresu: grad Prijedor, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg oslobođenja 1, 79101 Prijedor, ili predati na prijemnom protokolu gradske uprave.

Poziv je objavljen na zvaničnoj internet stranici gradske uprave i u novom izdanju lokalnog sedmičnika “Kozarski vjesnik”.

U budžetu grada Prijedora i ove i prošle godine za stipendije je izdvojeno po 300.000 KM, a za jednokratnu pomoć studentima i srednjoškolcima po 40.000 KM.

SRNA