rudar prijedor-pres pred vitez (1)Čvrsto odlučni i motivisani fudbaleri Rudar-Prijedora, koji u prvenstvu Premijer lige BiH nisu ostvarili pobjedu u posljednjih 13 utakmica, a 499 minuta nisu zatresli mreže svojih protivnika, ulaze u duel na prijedorskom Gradskom stadionu u srijedu u okviru 28.kola od 17 časova protiv Viteza riješeni da konačno trijumfuju.

-Vitez je ekipa koja je pod imperativom pobjede kako bi obezbijedila opstanak. Igraćemo bez pritiska, ali normalno je da imamo želju za pobjedom. U psihološkoj smo prednosti u odnosu na njih, iako smo ispali, vjerujem da ćemo pokazati borbenost, a ponovimo li igru iz prvog poluvremena sa proteklog gostovanja bijeljinskom Radniku, rival nema šta da traži i iz meča ćemo izaći kao pobjednici – rekao je pomoćni trener Saša Keranović.

Šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Zlatko Jelisavac, uz od ranije suspendovanog Sinišu Radoju, zbog narušavanja klupske discipline, najvjerovatnije, neće moći da računa ni na povrijeđenog Ljubana Antonića.

rudar prijedor-pres pred vitez (3)-Sigurno da nas očekuje teška utakmica. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, da smo matematički već ispali, a Vitez je u dobrom položaju da sačuva premijerligaški status. Ipak, dolaze na naš teren i mi odlučujemo o svemu. Nadamo se da ćemo poslije niza neuspjeha kod kuće konačno obradovati svoje vjerne navijače sa tri osvojena boda – rekao je „štoper“ Prijedorčana Aleksandar Jovičić, koji se vraća u tim, pošto je odradio kaznu zbog isključenja u krajiškom derbiju sa banjalučkim Borcem.

Do sada je Rudar-Prijedor u elitnom bh.reangu tri puta odmjeravao snage sa Vitezom.

U sezoni 2013/2014 je kao domaćin slavio sa 2:1, a remizirao 1:1 u Vitezu, gdje je jesenas „poklekao“ rezultatom 1:3.

Na klupi ovog kluba je iskusni stručnjak Branko Karačić, a u sastavu nekdašnji prvotimac Prijedorčana Marko Jevtić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-pres pred vitez (2)