nena aljetic-izlozba-revija frizura (1)Prijedorčanka Nevenka Nena Aljetić priredila je u holu Pozorišta Prijedor drugu samostalnu izložbu slika.

Osim izložbe ona je sugrađanima priredila i reviju svečanih frizura čiji je autor, a sve je upotpunio ručno rađeni nakit i svečane haljine iz prijedorskih butika.

Nena je Prijedorčanima prvenstveno poznata kao iskusna frizerka, tako da je mnoge iznenadila prije nekoliko godina svojom novom umjetničkom stranom, kada je počela da slika.

Aljetićeva ne krije da voli apstrakciju i igru boja na platnu te su joj takve i slike, živih i razigranih boja.

Na svojoj drugoj izložbi publici je predstavila 20 radova rađenih akrilnim bojama, a 12 djevojaka je na improvizovanoj modnoj sceni prikazalo isto toliko frizura odnosno umjetničkih kreacija sa kosom.

-U pitanju je igra boja na platnu, igra boja sa kosom, hobi i posao i jedinstvene kreacije koje nastaju samo jednom i ne mogu se ponoviti – rekla je Aljetićeva i dodala da je ponosna na 23 godine fizerskog posla koji takođe smatra jednim vidom umjetnosti.

Prema njenim riječima, najdraže su joj scenske frizure i cvjetni aranžmani a ovaj put joj se ostvario najveći san da pored izložbe slika prikaže i defile modela sa svečanim frizurama.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Video – ELTA TV1

nena aljetic-izlozba-revija frizura (2) nena aljetic-izlozba-revija frizura (3) nena aljetic-izlozba-revija frizura (4) nena aljetic-izlozba-revija frizura (5) nena aljetic-izlozba-revija frizura (6) nena aljetic-izlozba-revija frizura (7) nena aljetic-izlozba-revija frizura (8) nena aljetic-izlozba-revija frizura (9)