jelena govedarica-7 u 1Modno-scenski performans, pod nazivom “Trnovit put nije za svačija stopala, tu se korača s pameću”, održaće se u Pozorištu u Prijedoru 16. aprila. Organizatorka ove manifestacije Jelena Govedarica je istakla da će se kompletna pozorišna predstava dešavati između izlaza raznih modnih brendova.

“Počećemo revijom dizajnera Dijaza Kova iz Zenice, koji će predstaviti umjetničke torbe koje se rade bez konca. Sav tok modnih brendova će biti prikazan kroz pozorišnu predstavu koja ima za cilj prikazati ljudsku pohlepu, pretjerano eksponiranje, kao i novu šansu koja nam omogućava formiranje porodice i padanje maski, nakon kojih će se znati ko je za šta predodređen”, naglasila je Govedarica.

Organizatorka je dodala da je ovo spoj mode i umjetnosti, te da će moda biti promovisana kroz pozorišnu predstavu u trajanju od sat i po vremena.

“Glumica Mirela Predojević i ja glumimo dvije sestre od kojih je jedna starleta, a druga gradi svoj put pravilno. Starleta je igrom slučaja vidjela jedan rialiti koji nosi naziv ‘Nađi nekog sličnog sebi’, te poslala prijavu i onda je tako pronašla svoju sestru. Dobra sestra je prepoznala u starleti nešto dobro, te je odlučila da se bori da nju vrati na pravi put”, opisala je dio scenarija Govedarica.

fashion show april 2016Organizatorka naglašava da je cilj da se kroz predstavu prikaže kakav je to život starlete, kako je njihov emotivni život siromašan i kako se jedino zadovoljavaju materijalnim vrijednostima.

“Prikazaćemo kako starleta trpi batine i kako joj zapravo to ne smeta jer je dobila zlatne minđuše, a, s druge strane, dobra sestra nema ništa materijalno, ali je srećna i zadovoljna”, dodala je Govedarica.

Ona je istakla da su pohlepa za novcem i pretjerano eksponiranje u životu teme pod kojima će se izvoditi koreografije na ovoj manifestaciji, i da je to zapravo sve ono što zaluđuje starletu.

Pored ovog performansa, publika će imati priliku da uživa u modnoj reviji vjenčanica “Vera”. Zatim, tu je i trbušni ples kojeg će izvesti plesni studio “Faraon” iz Banjaluke, a nastupiće i plesni studio “Top Dance” iz Prijedora.

“Plesni performans ima za cilj da predstavi dvije paralele. Jedna je raskalašen, a jedna umjeren život. Za kraj ostaje koreografija padanja maski koja će prikazati ko je kakav u životu”, dodala je Govedarica.

Nezavisne novine
Video – RTRS