skupstina grada 6april (1)Poslovanje prijedorskih javnih ustanova i komunalnih preduzeća u prošloj godini bilo je u središtu pažnje odbornika na 35. sjednici gradske skupštine koja je juče, pod predsjedavanjem Seada Jakupovića, razmotrila 13 aktuelnih tema i prijedloga odluka.

-Skupštinska rasprava je jasno pokazala da su ova preduzeća ispunila ispunila svoju funkciju – rekao je tim podom gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, naglašavajući da su poslovi koji su im dati u nadlažnost obavljeni kako to zakon i dobra poslovna praksa nalažu.

Jedini gubitak, sa minusom od 1,4 miliona maraka, lani je iskazala Gradska toplana, koja sa preorijentacijom na jeftiniju bio-masu najavljuje bolje poslovne dane, a sa 30,5 hiljada KM i Gradska tržnica koja će uskoro, za Dan Grada, otvoriti novu pijacu u naselju Pećani.

-Baš zbog iskazanih gubitaka, mi nismo podržali njihove izvještaje o prošlogodišnjem poslovanju – rekao je odbornik SDS-a Zdravko Torbica na ovoj sjednici na kojoj je, uz ostalo, označen i početak izrade Zoning plana južnog dijela urbanog područja Prijedora.

Tekst – RTV Prijedor
Video – RTRS
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

skupstina grada 6april (2) skupstina grada 6april (3) skupstina grada 6april (4) skupstina grada 6april (5)