nestorovic-oslonac na domace igraceDarko Nestorović ostaje i dalje šef stručnog Rudar-Prijedora i predvodiće zeleno-crne, poslije ispadanja iz Premijer lige BiH – jednoglasno su odlučili članovi Upravnog odbora na čelu sa novim predsjednikom Goranom Bojićem na svojoj trećoj redovnoj sjednici rukovodećeg tijela.

Nestorović je zadužen da pripremi plan i program rada i oformi ekipu za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske, čije prvenstvo počinje 16.avgusta.

Čini se da je prvi potez UO, izabranog nedavnom Skupštinom, održanom u dva dijela, pokazao da se o novim ambicijama razmišlja na ispravan i trezven način, a ne po svaku cijenu promjenama, posebno što se struka, u ukupnom dosadašnjem funkcionisanju i organizaciji fudbalskog kolektiva sa tradicijom dugom 86 godina ne može smatrati isključivim krivcem za posljednja posrtanja.

„Rudar-Prijedor je bio i ostao moj klub. Zahvalio bih se Upravi na povjerenju i imenovanju, a učiniću sve da ga i opravdam. Spletom okolnosti ispali smo iz bh. elite, ali vjerujem da je trenutak da se iskoristi potencijal iz Omladinskog pogona i oslanjajući se, isključivo na svoje snage, uz eventualna prava pojačanja, stvorimo tim koji će biti poštovan u Srpskoj. Naravno ukoliko mu se ukaže prilika i tražiti mogućnost povratka u premijerligašku konkurenciju. Sigurno je da se i ranije pokazalo da kada smo pružali priliku igračima poniklim u klubu i iz prijedorske regije postojao je ambijent da i poklonici najvažnije sporedne stvari na svijetu pružaju punu podršku ovakvom opredjeljenju“, rekao je Nestorović.

Svakako da imenovanje mladog, ali već dokazanog stratega, koji je posljednjih osam kola ovog proljeća sjedio na klupi raduje sve pristalice „rudara sa Sane“. Da su se oni koji su vodili klub ranije odlučili za njegovo ponovno angažovanje, možda se moglo stići do željenog cilja, opstanka. Jer i sa slabašnim igračkim kadrom uspio je da donese rezultatsku stabilnost, pošto je, uz jednu pobjedu i dva poraza, ostvareno pet remija.

Podsjetimo, sa Nestorovićem su Prijedorčani svojevremeno, 2007.godine, bili takođe u teškoj situaciji, kada su ispali iz prvoligaškog društva RS, ali su se, ne samo iz Druge lige Zapad u njega ekspresno vratili, već opet, na više nego ubjedljiv način, osvojili prvo mjesto i plasirali se u Premijer ligu BiH, gdje su se takmičili pet sezona.

N.Đerić
A.Drakulić