to prijedor-10 godina postojanja (1)Svečanošću pod nazivom “Prvih deset” Turistička organizacija grada Prijedora obilježila je danas 10 godina rada.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da o nekome ko postoji i radi 10 godina ne govore više riječi nego djela.

“Prije 10 godina kada smo osnivali Turističku organizaciju nismo bili sigurni da li je to privredna grana ili zabava i rekreacija, ali smo imali ideju da ljepote Prijedora zaslužuju daleko više publike”, rekao je Pavić u obraćanju gostima na svečanosti.

On je naglasio da je opredjeljenje grada Prijedora da širi poruke ljubavi i mira i pogled usmjeren ka boljem sutra i ka budućnosti.

to prijedor-10 godina postojanja (2)“Ja sam siguran da takav grad možemo da izgradimo i svakoga ko ugradi svoj kamenčić u tu građevinu treba pohvaliti. Svako ko jednom dođe u Prijedor siguran sam da će biti naš turistički radnik koji će o ovom gradu lijepo govoriti, a za to je sigurno zaslužna naša Turistička organizacija”, dodao je Pavić.

Direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić rekla je da grad Prijedor danas ima 30 kilometara obilježenih pješačkih staza, 300 kilometara planinarskih staza i tri biciklističke rute, te 134 lokacije obilježene turističkom signalizacijom.

“Ono u čemu smo pioniri jeste izrada studije biciklističkih ruta, gdje jedna ima 90, a dvije po 70 kilometara”, istakla je Ganićeva u obraćanju gostima.

Ona je uručila zahvalnice partnerima i prijateljima ove organizacije.

Svečanosti su prisustvovali ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić i direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

to prijedor-10 godina postojanja (4) to prijedor-10 godina postojanja (3) to prijedor-10 godina postojanja (5) to prijedor-10 godina postojanja (6) to prijedor-10 godina postojanja (7)