fsrs-u15 selektivno okupljanjeDanas je na Gradskom stadionu u Šamcu je održano još jedno uspješno selektivno okupljanje, ovaj put za dječake rođene 2001. godine i mlađe („U-15“), u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Selektor Denis Malešević zajedno sa pomoćnicima Bojanom Kuljaninom i Sašom Keranovićem, odnosno trenerom golmana Radovanom Gajićem provjerio je 36 imena.

Ekipu Rudar-Prijedora predstavljali su golman Luka Kačavenda te igrači Danilo Marmat, Damjan Dejanović i Nemanja Raković, kao i trener Saša Keranović.

Igrači podijeljeni u dvije ekipe, „Crvene“ koje je s klupe predvodio Kuljanin i „Bijele“ koje je vodio Keranović odigrali su prijateljsku utakmicu u kojoj su više sreće imali „Bijeli“ pa su golovima Danila Marmata iz Rudar-Prijedora i Uroša Kovačevića, uzdanice Slavije iz Istočnog Sarajeva pobijedili sa 2:0.

Na okupljanju u Šamcu, pored stručnog štaba pionirske reprezentacije Republike Srpske prisustvovali su i koordinator svih omladinskih selekcija Fudbalskog saveza Republike Srpske Branimir Tulić, zatim instruktor Slobodan Ostojić, te administrativci kuće fudbala iz Banjaluke Dejan Todorić i Zoran Vujat.

Prije pionira minulog utorka u Etno selu „Stanišići“ kod Bijeljine su se okupili na testiranju juniori („U-19“), a sljedećeg utorka na stadionu Željezničara u Banjaluci okupiće se kadeti („U-17“) selektora Zlatka Jelisavca.

„CRVENI“ – „BIJELI“ 0:2 (0:1)
Gradski stadion
Glealaca: 100
Sudija: Dušan Blagojević (Šamac)
Strijelci: Marmat u 22. i Kovačević u 49. minuti
Žuti karton: Rankić („Crveni“)

„CRVENI“:
Gašić, Zupur, Arsić, Rankić, Tomić, Gatarić, Đerić, Rogić, Matić, Bjeloš, Kukavica
Još su igrali: Dejanović, Milošević, Kasapović, Dodig, Kostadinović, Matković, Soldat

„BIJELI“:
Kačavenda, Stanišić, Sladojević, Kovačević, Vrebac, Raković, Rukavina, Paležnica, Rakić, Marmat, Turanjanin
Još su igrali: Sremac, Milojević, Petrović, Šakotić, Milošević, Radić.

Fudbalski savez Republike Srpske