fondacija zajednicki put-cetiri godine postojanja (1)Fondacija “Zajednički put” iz Prijedora obilježila je večeras na prigodnoj svečanosti u Pozorištu Prijedor četiri godina postojanja i rada.

Pomoćnik ministra za omladinu Republike Srpske Branka Malešević, koja je prisustvovala svečanosti, rekla je da je zadatak ovog resora da učini boljim i kvalitetnijim život mladih ljudi, ističući da je ova fondacija upravo na tom putu.

“Ministarstvo se uključilo da zajedno sa ovom nevladinom organizacijom mladim ljudima učini život boljim i da oni ostanu ovdje i da imaju bolju budućnost”, navela je Maleševićeva.

Ona je poželjela Fondaciji “Zajednički put” još puno godina uspješnog rada, navodeći da će Ministarstvo porodice, omladine i sporta, koje je od 2012. godine uložilo 30.000 KM u razne projekte ove fondacije, nastaviti da podržava rad Fondacije sa ciljem poboljšanja položaja mladih u Prijedoru i okolini.

fondacija zajednicki put-cetiri godine postojanja (2)Osnivač i najznačajniji donator Fondacije “Zajednički put” Semira Hoffmann izrazila je zadovoljstvo dosadašnjim radom i zalaganjem korisnika Fondacije u Prijedoru.

“Ponosna sam na naših 13 realizovanih projekata, 1.000 korisnika, na sve naše programe, na prvu omladinsku `Zaštitnu radionicu` u BiH, Školu jezika koja zapošljava osam mladih profesora i koja je obučila u dva ciklusa oko 200 polaznika, a u trećem ciklusu upisala već više od 160 polaznika”, rekla je Hoffmannova.

Prema njenim riječima, tu je i “Škola liderstva” koja je obučila 120 mladih ljudi za pisanje poslovne biografije, karijernog planiranja, mapiranja tržišta i pisanje projektnih prijedloga.

fondacija zajednicki put-cetiri godine postojanja (3)Fondacija “Zajednički put” osnovana je u martu 2012. godine, a za četiri godine postojanja okupila je više od 1.000 korisnika, od kojih oko 380 osoba sa invaliditetom.

“Zaštitna radionica” okuplja više od 40 izlagača, kreativaca koji u njoj ostvaruju samozaposlenje, a otvorena je u saradnji sa JU Centar “Sunce” i njihovih 120 učenika je uključeno u rad.

Direktor Centra “Sunce” Slađana Radaković zahvalila je Fondaciji koja je od osnivanja partner ove ustanove.

“Zahvaljujući zaštitnoj radionici ovo je pravi primjer inkluzije kojim je omogućeno da naši učenici budu ravnopravni članovi naše lokalne zajednice i želimo da saradnja potraje i u budućnosti”, dodala je Radakovićeva.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

fondacija zajednicki put-cetiri godine postojanja (5) fondacija zajednicki put-cetiri godine postojanja (4) fondacija zajednicki put-cetiri godine postojanja (6)