dejan indjic (1)Fudbaleri Omarske pripremaju se po planu za drugi dio prvenstva Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad u kojoj nakon jesenjih bortbi zauzimaju drugu poziciju sa tri boda zaostatka u odnosu na vodeću dobojsku Slogu.

Poraz u prvom kontrolnom meču u Dobrljinu, od prvoligaša RS, novogradske Slobode (2:4, golove su postigli Nemanja Malešević i Bojan Romanić) nije mnogo zabrinuo trenera Milenka Vuletu.

-Bila je to veoma dobra utakmica, u kojoj je rezultat bio u drugom planu, već nadigravanje sa klubom sa stadiona „Mlakve“, našim starim sportskim prijateljem. Noge su mojim igračima teške, jer trčali su po devet kilometara u fazi rada kada je cilj da dobro „napunimo akumulatore“ snagom – rekao je Vuleta.

U duelu sa „crvenima“ iskusni stručnjak nije mogao da računa na Mirka Hrvaćanina, Darka i Dejana Romanića, kao ni kapitena Ananda Krecelja, koji ima problema sa kičmom.

zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (20)S obzirom da u Rudar-Prijedoru, sa čijim igračima su do sada trenirali Vladan Anđić i prvi strijelac Ognjen Jaćimović, nisu mogli da garantuju da će dobiti pravu priliku, dvojica standardnih prvotimaca, koji su među nosiocima igre, ponovo su među starim klupskim drugovima.

Omarščani su dobili i vrijedno pojačanje među stativama.

Pristupio im je golman Dejan Inđić, koji je prošao sve mlađe kategorije premijerligaša BiH Rudar-Prijedora, a jesenas branio za Borac iz Kozarske Dubice.

Tako je pravu konkurenciju za mjesto na gol-liniji dobio proteklih sezona pouzdani Nikola Begović, dok će njegova dosadašnja alternativa iskusni Mladen Jokić (branio je ukupno na 156 prvenstvenih utakmica) biti u stručnom štabu, voditi brigu o čuvarima mreže i trenirati jednu od selekcija Omladinskog pogona.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (5)