glas-sljivar ranjen u slovenijiDržavljanin Slovenije i BiH Mervan Šljivar, za kojim je raspisana potjernica zbog ubistva Nedžada Kličića iz Cazina poznatijeg kao “krajiški Rambo”, jedan je od ranjenih u pucnjavi koja se dogodila u subotu u Novim Fužinama kod Ljubljane.

Osim Šljivara, u ovoj pucnjavi je ranjen i državljanin BiH Fadil Ferhatović, takođe poznat po krivičnim djelima.

Do tuče i pucnjave je došlo ispred jednog restorana u tom mjestu. Svemu je kumovao incident koji se dogodio nekoliko sati ranije, kada je, navodno, Šljivar udario Ferhatovićevog nećaka. Nakon toga oni su dogovorili sastanak na parkingu kod restorana u Novim Fužinama kako bi riješili nesporazume. Na tom sastanku prvo je došlo do svađe, a zatim i do obračuna u kojem je Šljivar ranjen u nogu, a Ferhatović u stomak. Šljivar policiji nije želio da otkrije ko ga je ranio, dok Ferhatović tvrdi da ga je upucao Šljivar.

Obojica se nalaze na liječenju u bolnici u Ljubljani i nijedan od njih nije životno ugrožen. Takođe niko od njih nije uhapšen, iako je za Šljivarom raspisana potjernica zbog ubistva Ramba.

Kantonalni sud u Bihaću ranije je potvrdio optužnicu protiv Harisa Gredelja, Sabahudina Ikeljića i Dragana Pavlovića iz Prijedora, te Mehmeda Rekića iz Velike Kladuše zbog ovog ubistva. Šljivar je osumnjičen da je pucao u Ramba i da je organizovao ovo ubistvo, ali nije optužen jer je bio nedostupan. U MUP-u Unsko-sanskog kantona kažu da eventualno hapšenje Šljivara zbog incidenta u Ljubljani ništa ne znači jer on na osnovu potjernice ipak ne može da bude izručen u BiH pošto ima državljanstvo Slovenije.

Ferhatović je takođe dobro poznat slovenačkoj policiji i tokom 2013. godine sumnjičen je za niz krivičnih djela između ostalog za pljačke i otmice.

Glas Srpske

Vezane vijesti:

RASPISANE POTJERNICE ZA UBICAMA KRAJIŠKOG RAMBA: OSUMNJIČEN PRIJEDORČANIN MERVAN ŠLJIVAR
http://www.prijedordanas.com/?p=8344

LICA S POTJERNICA: KO SU KRAJIŠKI BJEGUNCI
http://www.prijedordanas.com/?p=23658

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV TROJICE PRIJEDORČANA ZA UBISTVO KRAJIŠKOG RAMBA
http://www.prijedordanas.com/?p=18071