dan republike-gacani-zastava rs (1)Zahvaljujući dvojici Prijedorčana i njihovim prijateljima, u naselju Gaćani je povodom 9. januara, Dana Republike, postavljena najveća zastava Srpske na području grada.

-Na ovom vidikovcu iznad plaže „Trica“ postojao je jedan manji jarbol sa manjom zastavom Republike Srpske. Zajedno sa prijateljem Milošem Stakićem i još nekim komšijama i drugarima sa područja cijelog Prijedora odlučili smo da povodom Dana Republike napravimo veći jarbol i na njega okačimo veću zastavu – rekao je Marinko Bilbija, jedan od inicijatora i realizatora ove ideje.

On je potvrdio kako je zastava naručena u jednoj firmi iz Čelinca i njene dimenzije su 7,5 sa 3,5 metra.

-Mislim da je ovo najveća zastava RS u Prijedoru i drago mi je što je postavljena baš ovdje. S obzirom na lokaciju, može se bez problema vidjeti iz Rasavaca koji su sa druge strane rijeke Sane kao i sa magistralnog puta Prijedor-Sanski Most – istakao je Bilbija.

Povodom podizanja zastave Republike Srpske na jarbol, Bilbija i njegovi prijatelji su organizovali druženje uz bogatu trpezu, muziku i pjesmu.

On je dodao da je planirano da okupljanje povodom Dana Republike Srpske na ovom mjestu postane tradicionalno, jer „što nam više nešto brane, mi to više volimo“.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

dan republike-gacani-zastava rs (4) dan republike-gacani-zastava rs (3) dan republike-gacani-zastava rs (6) dan republike-gacani-zastava rs (2) dan republike-gacani-zastava rs (5) dan republike-gacani-zastava rs (7)