kuglasiKuglaški klub /KK/ “Rudar” Prijedor ponovo je počeo s radom i okupio članove koji su prestali kuglati 2005. godine kada je, nakon privatizacije hotela u kojem se nalazila, srušena jedina kuglana u gradu.

Nedeljko Drinčić kugla od 1986. godine i čuva zapisnik sa posljednje dobijene utakmice KK “Rudar” Prijedor od 9. oktobra 2005. godine kada su Prijedorčani u Bileći pobijedili domaćina KK “Hercegovac” rezultatom 5:3, s 35 čunjeva razlike, a on, sa 530 oborenih čunjeva, proglašen najboljim igračem.

“Kuglali smo u Domu vojske, a poslije utakmice naš rezervni igrač, Bogdan Mrđa, rekao nam je da je počelo rušenje prijedorske kuglane. Nakon toga odigrali smo bezvoljno još dvije utakmice u Banjaluci i Gradišci, a onda odlučili da istupimo iz Prve lige Republike Srpske”, sjeća se Drinčić.

Izbornoj skupštini kluba sinoć u Prijedoru prisustvovalo je dvadesetak veterana ovog kluba, sudije, treneri, malobrojni podmladak, te novi članovi izabrani u organe kluba da bi doprinijeli oživljavanju ovog sporta u gradu na Sani.

Za predsjednika KK “Rudar” Prijedor izabran je Bojan Hrgar, za predsjednika Upravnog odbora /UO/ Goran Predojević, za članove UO Lazo Marčetić, Damir Dračić, Miloš Marjanović i jedan predstavnik rudnika “Arselor Mital”, za trenera Nikola Jojić, a za sekretara Mladen Simatović. Izabrani su i članovi skupštine kluba i arbitražna komisija za naredne četiri godine.

Predsjednik UO KK “Rudar” Prijedor Goran Predojević izjavio je da će prijedorski kuglaši, uz podršku Kuglaškog saveza Republike Srpske, od 1. avgusta početi trenirati u Banjaluci i pripremati se za Prvu ligu Republike Srpske za sezonu 2014/2015.

“U novoj sportskoj dvorani koja se gradi u naselju Urije očekujemo da kuglana bude završena 2015. godine i da je počnemo koristiti i prije nego se okonča izgradnja cijele dvorane koja će trajati više godina”, rekao je Predojević.

Predsjednik KK “Rudar” Prijedor Bojan Hrgar rekao je da je podmlađivanje kluba prioritet, a da se na tome može intenzivno raditi tek nakon što grad ponovo dobije kuglanu.

“Naš plan je da u novoizgrađenu kuglanu u Prijedoru uđemo kao članovi Premijer lige BiH. Nakon završetka izgradnje imaćemo sve neophodne uslove za rad u punom kapacitetu i sa svim kategorijama od pionirskih do seniorskih”, dodao je Hrgar.

Prijedor je prije rata imao deset kuglaških klubova koji su uglavnom predstavljali svoje radne kolektive, dok se “Rudar”, tada iz Ljubije, takmičio u Republičkoj ligi.

SRNA