rudar prijedor-skupstina-rokvic predsjednik uo (1)Branislav Rokvić se nakon četiri godine vratio na mjesto uspjeha.

Na večerašnjoj 7. vanredno-izbornoj sjednici Skupštine Fudbalskog kluba Rudar-Prijedor, Rokvić (kandidat ArcelorMittal Prijedora) je jednoglasno izabran za novog predsjednika Upravnog odbora premijerligaša iz grada na Sani.

-Na ovom istoj odgovornoj poziciji bio sam od 2007. do 2011., nepune četiri godine i za to vrijeme smo postigli veliki uspjeh, iako to tada nismo planirali. Vraćam se nakon skoro pet godina, emocije su mi više nego pomiješane. Jako je teško vratiti se na polusezoni u situaciji kada je Rudar-Prijedor skoro na začelju tabele sa veoma malim šansama za ostanak u ligi – rekao je Rokvić istakavši da se na Skupštini vidjela želja prisutnih da se proba izboriti opstanak, ali da su želje jedno a realnost drugo.

-Vidjećemo na sjednici Upravnog odbora kakvi će biti ostali stavovi, ali mislim da prvenstveno trebamo težiti stabilizaciji kluba, pokušati sanirati dugove i pokušati afirmisati svoju bazu, svoju djecu, umjesto što klub godinama afirmiše igrače koji nisu iz Prijedora – rekao je novi predsjednik UO „rudara sa Sane“.

Rokvić je dodao da će prvu sjednicu novog Upravnog odbora zakazati početkom nove godine.

Govoreći o planovima za naredni period on je potvrdio da se pred Prijedorčanima nalaze dva puta, da se u nastavak takmičenja uđe sa ciljem da se izbori opstanak u Premijer ligi BiH ili da se već sada razmišlja o takmičenju u Prvoj ligi Republike Srpske i akcenat „baci“ na mlade snage.

-Za ovu prvu soluciju trebaju značajna finansijska sredstva koja ja trenutno ne vidim, Više sam sigurno za soluciju da se ne predamo već da idemo sa jakom pripremom, sa našim snagama koliko možemo. Ako nam se ukaže iole šansa da ostanemo u Premijer ligi, treba da je probamo iskoristiti – kaže Rokvić.

On je na kraju dodao da na kraju svog prošlog mandata iza njega nije ostalo dugova, osim jedne plate igračima, odnosno oko 10.000 KM.

Za prvog potpredsjednika UO izabran je Milenko Đaković (grad Prijedor) dok je drugi potpredsjednik Goran Mikanović (RŽR Ljubija).

Ostali članovi Uoravnog odbora Rudar-Prijedora su Ranko Vučković (grad Prijedor), Petrašin Rodić (RŽR Ljubija), Drago Milošević (RŽR Ljubija), Predrag Šorga (ArcelorMittal Prijedor), Dalibor Majkić (ArcelorMittal Prijedor) i Jovan Janić (ArcelorMittal Prijedor).

Inače, sjednica Skupštine je počela verifikacijom mandata njenih delegata(prisutan 31 od 33 delegata), izborom radnog predsjedništva i Kandidacione komisije, nakon čega je razmatran i usvojen Zapisnik sa 9. (redovne) sjednice Skupštine kluba.

Nakon što su svoje izvještaje podnijeli predsjednik UO Dalibor Majkić (ispred UO), šef stručnog štaba Rudar-Prijedora Zlatko Jelisavac (ispred seniorskog tima) i koordinator Omladinskog pogona Saša Keranović (ispred Omladinskog pogona), uslijedila je rasprava a potom i njihovo usvajanje.

Nakon razriješenja predsjednika Skupštine kluba Bože Grbića na njegovo mjesto je izabran Ognjen Hrnjak (RŽR Ljubija), nakon čega je uslijedilo razriješenje starog i imenovanje novog Upravnog odbora kluba.

Na kraju je usvojeno da se ne raspravlja o 7. tački Dnevnog reda, Donošenje Operativnog plana rada kluba za proljetni dio takmičarske sezone 2015/16 godine sa podtačkom Razmatranje i usvajanje Ugovora o finansiranju kluba, već da o tome bude govora nakon konstituisanja Upravnog odbora i njegove prve sjednice.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-skupstina-rokvic predsjednik uo (6) rudar prijedor-skupstina-rokvic predsjednik uo (3) rudar prijedor-skupstina-rokvic predsjednik uo (2) rudar prijedor-skupstina-rokvic predsjednik uo (4) rudar prijedor-skupstina-rokvic predsjednik uo (5) rudar prijedor-skupstina-rokvic predsjednik uo (7)