pavic-dan republike-reagovanjePredsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić izjavio je danas da će se Dan Republike uvijek slaviti 9. januara jer je tada donesena odluka o Republici Srpskoj.

“/Član Predsjedništva BiH/ Bakir /Izetbegović/ zaboravlja da su oni bili na referendumu bez srpskog naroda i donijeli odluku o otcjepljenju BiH od Jugoslavije bez učešća jednog konstitutivnog naroda”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru reagujući na izjavu Izetbegovića da će se 9. januara 2016. godine posljednji put slaviti Dan Republike Srpske na taj datum.

Pavić je ocijenio da je odluka o otcjepljenju BiH daleko “važnija” od odluke o proslavi Dana Republike, zbog čega treba da bude ukinuta.

“Neka oni ukinu tu odluku, a mi ćemo onda razmisliti, evo ako treba ukinućemo ovu odluku. Dok oni ne ukinu tu odluku o otcjepljenju BiH, mi ćemo slaviti 9. januar i, jednostavno, šta god Bakir mislio, to je naš praznik, to je datum koji niko ne može mijenjati. Ne možemo mi sad 9. januar premjestiti na neki drugi datum”, dodao je Pavić.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com