rudar prijedor-prvi trofej kupa rs (27)Naime, od 16 klubova koliko ima prva fudbalska liga BiH, samo pet klubova dolazi iz Srpske, a po trenutnom stanju na tabeli, još tri kluba iz RS će ispasti iz lige: FK Drina Zvornik, FK Borac Banja Luka i FK Rudar-Prijedor.

Direktor FK Borac u tehničkom mandatu Robert Zrilić, za naš portal je izjavio da su najveći krivci za ovakvu situaciju za finansijski dugovi koji vuče ovaj klub.

“Imamo ogroman problem utoliko što smo većinu sudskih procesa gubili, uglavnom našom krivicom, jer kada godinama ne plaćate odrađene sezonske pripreme ili igrače, logično je da dolazite u probleme”, rekao je Zrilić.

Nikakva pomoć ne stiže ni od nadležnih institucija, Ministarstva za porodicu, omladinu i sport, ni od Fudbalskog saveza RS.

“Ministarstvo nam je obećalo 10 000KM, ali mi taj novac nikada nismo dobili”, kategoričan je Zrilić.

Iz fudbalskog kluba Rudar-Prijedor su nam poručili da je glavni uzrok njihovih problema takođe finansijska situacija.

“Teška materijalna situacija diktirala je angažovanje igračkog kadra (pojačanja), koji bi odgovorio zahtjevima Premijer lige BHT. Uz sve to, klub su pratile povrede, kartoni, sportska (ne)sreća itd “, rekao je Vukašin Đaković, direktor ovog fudbalsko kluba.

On je dodao da ni Rudar nije dobio nikakvu podršku, niti od strane Ministarstva za porodicu, omladinu i sport, niti od FS RS.

“Od ministarstva nismo dobili nikakvu pomoć, a od FS RS smo dobili nagrade za osvojeno prvo mjesto Prve lige Srpske i osvojen Kup RS”, istakao je Đaković.

Od navedenog ministarstva do objave ovog teksta nismo dobili nikakav odgovor, iako smo ih kontaktirali nekoliko puta.

Frontal.ba