rudar-prijedor 2013-14Finalisti ovogodišnje lige šampiona Real Madrid i Atletiko Madrid su koristili 23, prvaci Engleske i Italije, Mančester Siti i Juventus po 24, Bajern i Barselona su koristili po 25, Čelzi 26 a Mančester Junajted je koristio 30 igrača ove sezone u nacionalnom šampionatu.

Ako ste mislili da je to mnogo i ako ste se zapitali kakve veze ova informacija ima sa Rudar-Prijedorom, evo i odgovora.

Vjerovali ili ne, dres Rudar-Prijedora, sada već bivšeg premijerligaša, tokom upravo završene sezone nosila su čak 33 fudbalera a još četvorica su bila u konkurenciji za prvi tim.

Najstandardniji su bili Dragoslav Stakić i Mirko Tica, koji su odigrali po 28 utakmica. Po 26 nastupa imaju Igor Mišan, Igor Mirković i Nebojša Pejić, Lazar Vidić 25, golman Boriša Bodiroga i Slobodan Milanović po 21, Borislav Mikić, Marinko Rastoka i Nemanja Pekija igrali su u po 20 susreta, Milovan Aćić 19, Goran Kotaran 17, Vedran Kantar 11, Dušan Mladenović i Nermin Hodžić po 10, Aleksandar Jovičić, Lazar Vulić i Marko Rajičević po 8, golman Dalibor Kozić i Nemanja Marinović po 6, Rastko Rokvić 6, Boris Savić, Stipe Miloš, Jasmin Čampara i Pedro Beda po 5, Amir Kukavica i Mihajlo Anđelić po 4, čuvar mreže Stefan Herak, Branko Ilinčić i Takaza Kavanabe po 3, Siniša Saničanin 2 i Neven Adžić jednu utakmicu.

Kvartet igrača koji nisu dobili svoje minute čine mladi fudbaleri Obren Krička, Saša Pušac, Nemanja Petrović i Rajko Pekija.

Treba tu dodati još nekoliko fudbalera koji su bili na probi a najinteresantniji je slučaj Japanca Dohija Kente, koji je prošao zimske pripreme u Makarskoj i koji je najavljivan kao pojačanje.

Naime, ovaj igrač je mjesec dana nakon povratka u grad na Sani, kada je proljetni dio prvenstva već odavno počeo, slučajno saznao da uopšte nije ni registrovan za Rudar-Prijedor, tako da je na kraju pokupio svoje stvari i napustio naš grad.

Iako je doveden kao „vatrogasac“, Darko Nestorović nije uspio spasiti „brod koji je tonuo“.

Ipak, ovom treneru treba „skinuti kapu“ jer je prvi imao petlje da već nakon prvog „povratničkog“ duela na klupi zeleno-crnih sa ekipom Mladosti iz Velike Obarske javno kaže da je ljetošnja selekcija igrača loše odrađena a ni ona zimska nije bila mnogo bolja.

A.Drakulić
Foto – arhiva – FK “Rudar-Prijedor” na početku sezone 2013/14