srna-hipo alpe adria banka-donacije (1)Predstavnici prijedorske poslovnice Hipo Alpe Adria banke darovali su danas 5.000 maraka za dva udruženja u Prijedoru povodom obilježavanja Međunarodnog dana štednje.

Šef prijedorske poslovnice Hipo Alpe Adria banke Romana Liščinski rekla je da je ovo dio donatorske akcije “Ne zaboravimo pomagati” koja se realizuje povodom 31. oktobra.

“Ovo je dan koji tradicionalno posvećujemo najmlađima, te institucijama i udruženjima građana koji brinu o vaspitno-obrazovnom razvoju djece i njihovoj zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti. Na ovaj skroman način želimo da se zahvalimo građanima Prijedora za ukazano povjerenje i da podsjetimo na značaj štednje za budućnost”, rekla je Liščinski novinarima u Prijedoru.

srna-hipo alpe adria banka-donacije (2)Udruženju paraplegičara oboljelih od dječije paralize, koje broji 215 članova – lica sa invaliditetom, Hipo Alpe Adria banka darovala je 60 paketa prehrambenih i higijenskih proizvoda u vrijednosti od 3.000 KM.

Predsjednik ovog udruženja Biljana Tomić zahvalila je Hipo Alpe Adria banci na donaciji, ukazavši na veoma težak položaj ove kategorije stanovništva.

“Ovakvim akcijama poboljšava se materijalni položaj naših članova, ali nama je potrebno trajnije rješenje problema, a ono zavisi od zakonodavaca”, kaže Tomić.

Kulturno-umjetničkom društvu KUD “Osman DŽafić” Hipo Alpe Adria banka darovala je 2.000 KM za nabavku narodne nošnje za igre iz Hercegovine.

srna-hipo alpe adria banka-donacije (3)Sekretar KUD-a Alma Semanić rekla je da je ovo drugi put za 13 godina, od kada je obnovljen rad društva, da Hipo Alpe Adria banka pomaže rad ovog udruženja, podsjećajući da je prije pet godina darovala klavijature za potrebe hora koje se i danas koriste.

“Društvo ima 150 članova, tri folkorne i dvije horske grupe, te muzičku, dramsku i recitatorsku sekciju”, navela je Semanićeva i dodala da je društvo osnovano 1971. godine i da je izdalo monografiju povodom četiri decenije od osnivanja.

SRNA