srna-koncert novi grad- muzicka skolaU Novom Gradu je sinoć održan koncert učenika Muzičke škole Prijedor, jedna od manifestacija povodom jubileja ove ustanove – 60 godina postojanja i rada.

Svetozar Kosanović, učenik prvog razreda srednje muzičke škole “Savo Balaban” u Prijedoru, na gitari i Nikola Đorojević, učenik četvrtog razreda sekcije u Novom Gradu, na klaviru, izveli su djela Karulija, Merca, Lobosa, Hendla, Betovena i Baha.

Direktor Muzičke škole Gojko Rađenović rekao je da će do kraja godine biti održano više koncerata sadašnjih učenika škole, studenata i profesora te gostiju.

“Počeli smo sa učenicima i ovaj ciklus smo nazvali muziciranje talenata, ovo je drugi koncert, prethodno je održan solistički nastup Svetozara Kosanovića u Prijedoru”, naglasio je Rađenović.

Osim toga, krajem decembra biće održana svečana akademija i gala koncert poznatih imena klasične muzike.

“Mislimo da to škola sa 400 učenika, 12 odsjeka, 40 zaposlenih i velikim brojem učenika koji su u prethodnom periodu završili školovanje zaslužuje”, dodao je Rađenović.

Prema njegovim riječima, podružnica /sekcija/ u Novom Gradu radi 15 godina i trenutno ima 50 učenika.

Osim ove, sekcije muzičke škole rade u Knežici, Kozarcu i Omarskoj i imaju broj učenika približan onom u centralnoj školi.

Koncert je održan u organizaciji Kulturno-obrazovnog centra Novi Grad i Muzičke škole “Savo Balaban” Prijedor.

SRNA