jednokratna pomocIz budžeta grada Prijedora učenicima i studentima biće dodijeljeno 250 jednokratnih pomoći u iznosima od po 300 KM za studente, a po 150 KM za učenike.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora Ljiljana Babić rekla je da je na javni poziv za dodjelu jednokratne pomoći stiglo oko 500 zahtjeva, a da je na osnovu bodovne liste odlučeno da se pomoć dodijeli za 250 učenika i studenata.

“Po Odluci o utvđivanju kriterijuma za dodjelu jednokratnih materijalnih pomoći boduje se ako je prihod po članu domaćinstva manji od 150 KM, ako je u pitanju dijete samohranog roditelja, ako je učenik ili student korisnik socijalne pomoći, ako u porodici postoji veći broj učenika ili studenata i ako u porodici postoji teža bolest”, pojasnila je Babić.

Za jednokratne pomoći učenicima i studentima iz budžeta grada Prijedora za 2014. godinu predviđeno je 40.000 KM.

Iz gradskog budžeta u ovoj školskoj godini stipendira se 310 učenika i studenata, za šta budžetska stavka iznosi 300.000 KM.

Spisak učenika i studenata koji su ostvarili pravo za jednokratnu pomoć nalazi se na zvaničnoj internet stranici grada www.prijedorgrad.org a možete ga vidjeti i skinuti i klikom na jednokratna pomoc.

SRNA