drina zvornik-rudar prijedor (1)Nadali su se u Rudar-Prijedoru da se sa svog drugog ovosezonskog gostovanja u prvenstvu Premijer lige BiH mogu vratiti neporaženi iz „srpskog derbija“ sa zvorničkom Drinom. Doduše šef stručnog štaba Boris Gavran, uz, odranije povrijeđenog Sinišu Radoju, nije bio siguran da li će moći da računa na, takođe povrijeđene, Petra Kunića i Filipa Arežinu, koji se ipak našao u timu. „Rudari sa Sane“ su poraženi (1:4), iako su golom Dejana Kojića na odmor otišli sa rezultatom 1:1.

-Previše nas je pratilo nesreće od samog početka utakmice. Čedomir Ćulum, koji se žalio na bolove u leđima, brzo je morao da napusti igru. Kod vodećeg gola Zvorničana, iz slobodnog udarca, lopta se odbila od „živog zida“ i prevarila našeg golmana Dalibora Kozića. Prvo poluvrijeme odigrali smo veoma dobro, mogli smo i prvi da steknemo prednost – „vraćao je film“ trećeg međusobnog odmjeravanja snaga u elitnom rangu sa Drinom (prethodna dva pod njegovim vođstvom Prijedorčani su dobili) sa primjetnom tugom Gavran.

drina zvornik-rudar prijedor (2)Činjenica je da „zeleno-crni“ ni drugi pogodak nisu dobili iz akcije protivnika, već jedanaesterca, poslije, navodnog igranja rukom Nemanje Pekije. Drina je do kraja svoj trijumf učinila ubjedljivim. Po fudbalskom i životnom pravilu njihovi nesrećno izgubljeni bodovi u prethodna dva kola, vratili su im se dobrim u ovom okršaju.

-Nismo igrali podređenu ulogu ni u nastavku. Čestitam domaćinu na pobjedi, ali je izražena previsokim rezultatom. Previsoka je i cijena, kojom smo je „platili“. Zbog povrede, u ovom trenutku ne bih mogao da tvrdim da li je ozbiljnija, teren je morao da napusti kapiten Nebojša Šodić. Crveni karton je na kraju dobio Stipe Miloš. Veliki su to pehovi, ako se zna da imamo skroman igrački fond, a velika iskušenja nas očekuju. Zbog finala Kupa Republike Srpske ulazimo u ritam srijeda-subota i trebaće dosta napora da se ekipa pripremi za ono što je očekuje – zaključio je Gavran.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Drina Zvornik

drina zvornik-rudar prijedor (3) drina zvornik-rudar prijedor (4) drina zvornik-rudar prijedor (5) drina zvornik-rudar prijedor (6)