gomjenica-fsa-prijateljska (1)U prijateljskom odmjeravanju snaga prijedorskih regionalnih ligaša grupe Zapad, novajlija u ovom rangu takmičenja poražen je od „starosjedioca“ sa jednogodišnjim stažom, Gomjenica-FSA Prijedor 1:2.

Izabranici Mile Kotarana krenuli su furiozno sa napadima i već u petom minutu došli u vođstvo od 1:0.

Đorđe Kreća je uputio centaršut sa desne strane, a Mladen Došenović zahvatio loptu i zatresao svoju mrežu, poslavši loptu u donji lijevi ugao golmana Milomira Novakovića.

U 17.minutu Mateo Mikanović, kojem je trener Nenad Bašić dao više slobode u igri i ofanzivniju ulogu, za razliku od prethodnog prvenstva gde je igrajući za OFK Brdo iz Hambarina bio „defanzivac“ kraj aut-linije, donio je, pogotkom sa desetak metara iskosa sa desne strane izjednačenje na 1:1.

U 40.minutu Željko Drinić je odmjerenim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio lijevi ugao Miloša Torbice, a rezulat se nije promijenio do kraja meča, iako se mora reći da je sudija Milan Joškić, koji je u drugom poluvremenu bio „glavni“ umesto Stupara, tolerisao grublju igru gostiju.

Ipak, to ne umanjuje njihovu pobjedu, jer Gomjeničanima je nedostajalo nekoliko prvotimaca, prije svih napadači Branislav Kajtez i Aleksandar Karanović, ali i jedan od kreatora igre Igor Mršić, koji neće moći da pomogne svojim saigračima na startu zbog suspenzije.

Gomjenica-FSA Prijedor 1:2(1:2)

Prijedor
Stadion: Gomjenice kod Celpaka
Gledaaca. 50
Sudije: Mladen Stupar, Milan Joškić, Milan Basrak (Prijedor)
Strijelci: Došenović (autogol) u 5. za Gomjenicu, a Mikanović u 17. i Drinić u 40.minutu za FSA Prijedor

GOMJENICA:
M.Torbica, Dragić, Draganić, Tadić, Čorokalo, Vasiljević, Knežević, Đurkić, Davidović, Kreća, Jarić
Igrali su još: D.Mršić, Zorić, Milošević

FSA PRIJEDOR:
Novaković, Bilaković, Došenović, Čačić, Rečević, Čulić, Rudak, Drinić, Runić, Mikanović, Kušmić
Igrali su još: Vasiljević, Kotaran, Stević, Karupović, N.Babić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

gomjenica-fsa-prijateljska (2) gomjenica-fsa-prijateljska (3) gomjenica-fsa-prijateljska (4) gomjenica-fsa-prijateljska (5) gomjenica-fsa-prijateljska (6) gomjenica-fsa-prijateljska (7)