rudar prijedor-mladost dk (1)Naštelio sam nogu, lopta me slušala i nadam se da ću i u nastavku Premijer lige BiH biti na nivou igre sa premijere protiv Mladosti Dodoj Kakanj.

Ovo je istakao dvostruki strelac za Rudar Prijedor na prvenstvenoj premijeri na Gradskom stadionu Filip Arežina koji je golovima obezbedio svom timu startne bodove protiv jedinog debitanta u eliti BiH. „Rudari“ su za startnih 37 minuta sa tri lopte u mreži Adnana Hadžića rešili sav posao u prvom meču šeste sezone u Premijer ligi BiH, a u nastavku iako su imali igrača više (Adnan Hrelja isključen u 44. minutu) nisu uspeli da još koji put zatresu mrežu gostiju.

-Nije bilo lako iako rezultat govori drugačije, na terenu je to bilo mnogo teže jer smo protiv sebe imali sjajnu ekipu Mladosti koja se nije branila. Na vreme smo postigli prvi gol, a onda sam i ja dva puta bio precizan i ostvarili smo zacrtani cilj u prvom kolu. Uspeli smo da sačuvamo svoju mrežu što je takođe dobra stvari i okrećemo se već narednom susretu, gostovanju u Tuzli kod Slobode – istakao je Filip Arežina junak pobede Prijedorčana protiv Mladosti Doboj Kakanj.
Šef stručnog štaba prijedorskog premijerligaša Boris Gavran bio je zadovoljan nakon ubedljive pobede u subotu:

-Bila je ovo prva utakmica, naboj je bio veliki, na terenu smo imali za protivnika jaku ekipu Mladosti koja je došla da se nadigrava. Čestitam mojim igračima na pobedi. Na vreme smo golom otvorili utakmicu, posle toga postigli još dva gola, odlično smo taktički stajali na terenu i gostujućim igračima nismo dozvolili da razvijaju brze kontranapade.
Na pitanje zašto je ekipa u drugom poluvremenu stala, Gavran je pomalo ljutito odgovorio:

-Ekipa nije stala već sam ja rekao da se tako postavi u drugom poluvremenu u kojoj je bilo šansi na obje strane, ali nisu iskorištene. Ovo je Premijer liga i u njoj su rivali kvalitetniji i jači.

Na početku utakmice viđen je i jedan nesvakidašnji događaj. Na intervenciju službenih lica organizator utakmice je tražio da se ukloni zastava navijačke grupe „Alkohol bojs“ sa istočne tribine jer je pokrivala reklamu BH Telecom, sponzora Premijer lige. Najvatreniji navijači Priejdorčana su potom skinuli zastavu i sa istočne prešli na sjevernu, montažnu tribinu koja je predviđena za gostujuće simpatizere i odatle su posmatrali prvenstvenu premijeru.

Sportlive.ba