srbi za srbe-pomoc za porodicu ivetic (1)U toku mjeseca aprila članovi Humanitarne organizacije SRBI ZA SRBE Republika Srpska obišli su i pomogli porodicu Ivetić koja živi u prijedorskoj regiji. Kako su Ivetići članovi Udruženja Roda iz Prijedora koje okuplja i pomaže porodice sa četvoro i više djece i kako smo do sada pomogli nekoliko porodica članova ovog udruženja, Ivetići su nam se obratili sa molbom da i njima pomognemo koliko je to u našim mogućnostima.

Porodicu čine otac Ljubomir i majka Mladenka i djeca Radoslav (15 godina), Suzana (10), Miloš (6) i najmlađa Katarina (2 godine). Porodica je inače rodom iz Grahova, ali je zbog ratnih dešavanja morala da izbjegne i naseli se u Prijedoru. Kako nemaju svoju, žive u jednoj iznajmljenoj kući u prijedorskom neselju Gomjenica.

Ni Ljubomir ni Mladenka nisu zaposleni, a jedini prihod koji ostvaruju jeste to što Ljubomir nadniči radeći građevinske radove.

srbi za srbe-pomoc za porodicu ivetic (2)Nakon naše posjete i razgovora sa porodicom, Ivetići su izrazili želju da im pomognemo kupovinom bijele tehnike, konkretno najpotrebniji su im bili veš mašina i zamrzivač, tako da smo se i odlučili da im pomognemo kupovinom istih.

Ukupna srestva utrošena u ovoj akciji iznosila su 889,00 KM.

I dalje porodici najveći problem predstavlja to što nemaju svoju kuću. Prije nekoliko godina počeli su sa gradnjom svoje kuće, ali stalo se na temelju jer nije bilo sredstava za dalje radove, tako da će, kada se budu stekli uslovi za nastavak gradnje kuće, naša organizacija nastojati da uzme učešća i toj akciji, a do tada pozivamo sve prijatelje i donatore naše organizacije da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za pomoć ovoj i drugim socijalno ugroženim višedetnim srpskim porodicama.

DJECA SU NAŠA BUDUĆNOST!

SZS Republika Srpska

srbizasrbe.org